Är gluten och laktos gift

Frågan är om inte vi människor är det mest förgiftade däggdjuret på jorden. Då tänker jag inte på våra kära europanummer som pryder våra livsmedelsförpackningar (som givetvis är en bidragande faktor) utan den "nya" moderna maten. Spannmål har vi nordbor odlat och konsumerat sedan 4000 år tillbaka men vad många inte vet är att framförallt vårt vete har genmodifierats sedan början på 1900-talet. Samtidigt är vi svenskar livrädda för gigantiska amerikanska företag som exempelvis Monsanto som försöker sprida sin konstgjorda säd över jordklotet. Vårt vete består av 24 000 främmande proteiner och några av dem är inget annat än gift för vår kropp. Dagens vete består av ett genom som överträffar människans och är inget annat än sann laboratoriumkonst.
 
Dessutom konsumerar vi svenskar mest mejeriprodukter i världen. I VUXEN ålder och från ett ANNAT djur. Ett djur som har en perfekt mjölk avsedd för kalvar. Kalvar som fördubblar sin kroppsvikt på 180 dagar. Främmande hormoner, enzymer och proteiner. Komjölk är dessutom oerhört surt vilket gör att vår kropp avkalkar vårt skelett i sin strävan efter att balansera vårt pH. Kalcium är basiskt och finns inlagrat i vårt skelett. Med den kunskapen kan vi enkelt förstå varför det är så oerhört vanligt med benbrott i just vårt avlånga land. Källan till problemet är den samma då det kommer till den cancerform som vi hittar i prostatan hos män. Andelen fall av prostatacancer är bland de högsta i världen i just Sverige.
 
Läs mer om sambanden i Michael Håkanssons bok "Gluten och mjölk" som är en fantastisk bok som tagit många år att färdigställa. Boken avslöjar sambandet mellan vår kost och vår tids mest förekommande sjukdomar. Pusselbitarna faller på plats i denna bok som är unik i dess slag.
 
 
 
gluten - glutenintolerans - laktos - laktosintolerans
CarroH

Hur går det med träningen?

Svar: Tröningen går bra även om den numera är ganska begränsad. Jag har under en längre tid tillbaka nöjt mig med de pass som jag håller i min roll som gruppträningsinstruktör. Välkommen till NW Atlantis och prova våra nya Grit-pass om du inte redan har gjort det :)
John Winglander

Ingrid

Varför är det ägg på framsidan av boken? Är det oxå ett vitt gift?
/ nyfiken orolig

Svar: Hej Ingrid!Givetvis är det inte på något vis farligt med ägg. Det har utgjort en stor del av vår föda under hela vår tid som människa. Bilden på omslaget är förmodligen bara ett sätt att ge en samlad bild över vanliga livsmedel i vårt hushåll. Välj ekologiska ägg från välmående höns som har möjlighet att sprätta omkring i sin naturliga miljö.
John Winglander

Kicki

Tack för en bra blogg.
Den inspirerar och väcker många frågor...

Det här med mjölk känns spännande. Kommer du inte att ge ditt barn mjölk/yoghurt osv.
Det känns som en djungel med mat.
//Kicki

Svar: Hej Kicki!Mejeriprodukterna kommer givetvis begränsas men är nästan omöjliga att utesluta helt. Gluten är däremot ett protein som de flesta bör undvika helt och hållet. Min förhoppning är att min dotter kan få medicinskt intyg mot gluten. Förmodligen kommer en screening för gluten ge en reaktion som är tillförlitlig. Jag tror att en stor del av befolkning skulle reagera mot gluten i denna typ av tester.
John Winglander

Josie

Detta har min mamma alltid pratat om, helst om mjölken. Jag har aldrig tyckt om mjölk vilket många av mina kompisar, när jag var liten, tyckte var konstigt. Jag fick alltid höra att jag skulle få dåligt skelett mm. Jag undrar lite vad du tycker om mandelmjölk som ersättare? Jag använder mjölk i bakning och mat, då blir det mandelmjölk.

Svar: Hej Josie och tack för din kommentar!Mandelmjölk är en bra produkt som egentligen inte har något med mejeriprodukter att göra. Man kan dessutom göra mandelmjölk själv ganska enkelt (recept finns på internet).
Om du köper mandelmjölk i butik så är det viktigt att du kollar innehållsförteckningen. Mandelmjölk ska bara innehålla mandel och vatten.
Mandel är oerhört nyttigt och innehåller stora mängder E-vitamin men även andra vitaminer och mineraler av stor betydelse. Riboflavin (vitamin B2) fosfor, magnesium och järn.
Din mamma vet vad hon pratar om. Faktum är att mjölk inte stärker skelettet, snarare tvärtom. Mejeriprodukter är oerhört sura vilket får till följd att skelettet urkalkas när kroppen hämtar kalcium för att göra blodet och kroppen mer pH-neutral.
John Winglander