tina

Hej!
Först och främst måste jag tacka och berömma din blogg. Vilken tid och energi du måste lägga ner på research och skrivande. Hoppas någon sponsor får upp ögonen så du har möjlighet att finansiera den :)

Vad jag förstår är du "emot" proteinpulver etc. Jag med. Anser inte alls att man behöver mer än det som finns i maten oavsett om man tränar som en dåre.

Själv försöker jag äta så naturligt som möjligt och undviker näst intill allt som kommer i förpackningar. Däremot har jag hittat en himla massa recept på tillsynes goda bakverk innehållande just proteinpulver(med smak)och undrar lite om du har någon kunskap inom dessa.

Jag har googlat på ingredienserna men självklart kommer bara föreståndarna (säljarna) som de första alternativen så det är svårt att hitta tveksamheter.

Här är iallafall ingredienslistan på ett av dom:
ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat (va sa?)
lecitin (har för mig att det var dåligt enligt "äkta vara"-boken?)
äkta vanilj
trikalciumfosfat
matsmältningsencymer (proteas, peptidas, bromelain, lipas, laktas)
krompikolinat

Låter liiite kemiskt allt det där men om man "bara" ska baka med det så kanske? Har du någon koll?

Sorry för världens längsta fråga. Ha det bra

Svar: Hej Tina!
Ett svar på din fråga är nu publicerad på bloggen :)
John Winglander