Mmmmarou

Hittade en mycket fin choklad på Oil & Vinegar för en tid sedan. Marou kommer från Vietnam och produceras från Ho Chi Minh. Trots att chokladen inte pryds av en mängd olika kvalitetsstämplar innehåller den choklad av mycket hög kvalitet och trots att innehållsförteckningen är minimal är smakvariationen stor mellan de fem chokladkakorna. Detta på grund av att bönorna odlas på olika plantager där bland annat jordmån och klimat varierar. Kakaobönorna är av sorten Trinitario som odlas småskaligt av kakaobönder i Mekongdeltat.
 
 
 
Chokladkakorna packas för hand och kakaohalten varierar mellan 70-80%. Då chokladen är ny på marknaden kan den vara lite svår att få tag i men jag är säker på att den kommer att dyka upp på fler och fler ställen. I Jönköping hittar man den som sagt på Oil & Vinegar där den har funnits sedan ett par veckor tillbaka. Det är ju trots allt svårt att hitta choklad som enbart innehåller kakao och rörsocker och därför tycker jag helt klart att det är värt att skriva om det. Jag har många gånger ifrågasatt chokladkakor som marknadsförs som högkvalitativa som man dessutom tar riktigt bra betalt för. Efter att ha upplyst butikspersonal om sojalecitin och varför tillsatsen gör chokladen till en produkt som håller låg kvalitet brukar jag få väldigt få invändningar.
 
 
choklad utan tillsatser - marou - ren choklad
Anna-Karin Arvidsson

Mm tackar för tipset!