Kvartalsutbildning

Nu börjar det kännas som man är en gruppträningsinstruktör på riktigt. Les Mills har ju fyra releaser varje år vilket innebär att man måste åka på kvartalsutbildningar emellanåt. Av den anledningen befann jag mig på Sats i Göteborg under söndagen. Kvartalsutbildningen innebär givetvis nya övningar, ny koreografi och ny musik och för min egen del gällde detta både för GRIT Strength och GRIT Plyo.
 
Det roligaste var givetvis att man genomför utbildningen tillsammans med grymt duktiga tränare från Les Mills samt ett stort gäng grymma GRIT-instruktörer. Efter att fått lite teknikträning körs passet med full intensitet och jag kan lova att det känns i kroppen fortfarande. Den nya releasen är bra mycket tuffare än den tidigare men det skall bli riktigt kul att köra den.
 
 
 
Jag fick dock reda på att jag förmodligen lider av "Lazy Ass Syndrome" vilket är ett resultat av klena höfter. Framförallt verkar det vara gluteus medius som är något klena. Resultatet blir att knäna vill rotera inåt vid djupa knäböj vilket inte är särskilt bra. Tydligen är detta ett vanligt problem hos långdistanslöpare och därför blir det rehab i form av CX där jag förmodligen kommer att kunna belasta detta område med hjälp av gummiband. Om jag har riktigt flyt så kommer jag även slippa problemet med min vänstra höft där det har suttit en kniv de senaste åren. Jag har faktiskt bokat en tid hos en sjukgymnast nästa vecka och hoppas på ett inte allt för negativt utlåtande.
grit plyo - les mills
immo

Jag håller tummar och tå för att det inte är några problem när du besöker sjukgymnasten utan att du får ett positivt svar.