Då var det dags för ytterligare ett Varv

Imorgon springer jag mitt sjunde Göteborgsvarv och denna gång är jag nu minst tränad inför det. Mycket löpning har det definitivt inte blivit det senaste året utan jag har nöjt mig med tävlingar och min egen löpargrupp en gång i veckan. Men givetvis kan jag ge lite tips för er som springer för första gången. Banan kan komma att överraska er.
 
Du behöver inte tänka särskilt mycket på uppladdningen då du äter LCHF. Energin räcker gott och väl till att springa 20 gbg-varv. Om du äter kolhydrater så behöver du förmodligen inte tänka särskilt mycket på uppladdningen heller. 21 km är inte extremt för en människa utan snarare handlar det om hur pass tränad man är. Om du äter som vanligt kommer energin att räcka. Om du äter för mycket är risken stor att det kommer mer än en fis under loppet.
 
 
 
Spring gärna ett sista pass idag framåt kvällen. Inte längre än 4 km. Lugnt tempo i snackfart räcker för att bibehålla anspänningen i musklerna (det är inte bra att vila sig i form). Beroende på vilken temperatur vi får på lördag kan det vara bra att dricka lite extra kvällen innan samt på förmiddagen innan varvet. Det är bra mkt vanligare att motionärer bryter på grund av för mycket vatten snarare än för lite. Överdriv därför inte intaget och dessutom finns det gott om vatten längsmed banan. Drick inte vid varje station om det inte behövs. Jag dricker sällan något under dessa distanser.
 

Ät inte närmre än två timmar innan start. Är som vanligt, du behöver som sagt inget extra. När starten väl går finns det mycket adrenalin i kroppen och därför är det lätt att ryckas med av rushande löpare (du springer om dessa då de är döda efter 6 km). Håll därför koll på kilometertiderna! Du känner inte att du springer för snabbt i denna situation. Ta det sedan lugnt över broarna. När du väl kommer in på Avenyn måste du dessutom tänka på att den sluttar svagt hela vägen upp till Poseidon. Det är lätt att det går lite för fort även här. Du rundar Poseidon efter 17 km och sedan är det upp till dig hur jobbig den sista biten blir. Tjockt pannben är det som gäller hela vägen till Slottsskogen. LYCKA TILL!

göteborgsvarvet