Vi glömmer vem som tjänar pengarna

När man börjar kritisera vacciner och vaccinationsprogram brukar man allt som oftast mötas av en hel del invändningar och att vägra vaccin till sina barn är enligt många ren barnmisshandel. Problemet ligger enligt mig i att vi har slutat ifrågasätta vårt samhälle och kommer det från myndigheter eller sjukvården verkar de flesta tro att det mesta är genuina sanningar som baseras på evidensbaserad vetenskap. Vi glömmer alltid att det finns någon som tjänar otroliga mängder pengar på att människor är naiva och lever i ständig skräck över allt som kan drabba oss själva och vår familj.
 
Ett ännu större problem är att vi allt som oftast räds sanningen och därför gissar jag att det enbart är 20 procent av de ursprungliga läsarna som kommer att läsa denna textrad. Efter att ha läst det inledande stycket väljer de flesta att avfärda det hela som konspirationsteorier eller så är sanningen helt enkelt så chockerande att man väljer att fortsätta sin vardag som ingenting har hänt. Vi lever ju trots allt i ett jantesamhälle där vi sällan lägger näsan i blöt.
 
Tre viktiga nyheter den senaste veckan borde vara tillräckliga bevis för att världen inte ser ut som många tror. Sanningen är att läkemedelsindustrin skiter blankt i ifall du och dina barn mår bra. Deras intresse ligger oavkortat i att tjäna som mycket pengar som möjligt och därför gör de heller inte en enda satsning som de inte vet att får rejäl avkastning från. Marknadsföringen är aggressiv då läkemedelsbolagen givetvis måste se till att få tillbaka det kapital som man satsat i form av forskning och utveckling.
 
 
 
Mai-Lis Hellénius har under många år varnat för LCHF och kvällspressen älskar hennes uttalanden som får pryda löpsedlar över hela vårt avlånga land. Hennes patetiska försök att strikt hålla fast vid förlegade kostråd och livsmedel prydda med nyckelhål är rent ut sagt skrattretande. Nu har det kommit fram att den så kallade "Livsstilsprofessorn" får rejäla anslag från läkemedelsindustrin. Redan 2008 mottog Hellénius 500 000 kr i projektanslag från Pfizer och med den stora summan pengar antar jag att Pfizer förutsätter att professorn gör sitt bästa för att försvara de fettsnåla kostråden för att på så vis få sälja ännu mer Lipitor vilket är en kolesterolsänkande medicin som förmodligen är det läkemedel som omsätter mest pengar i hela världen.
 
Livsstilsmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset ligger under Hellénius ansvar och finansieras oavkortat av Pfizer som också ansvarar för att utbilda vårdpersonalen. Ralf Sundberg som är docent och forskare och som även skrivit "Forskningsfusket" skriver mer om dessa Livsstilsmottagningar på sin blogg. Läs hans senaste inlägg här. Pfizer säljer även mediciner mot högt blodtryck, högt blodsocker och impotens vilket är en vanlig biverkning av blodtryckssänkande mediciner. Jag tror inte någon har missat vilket blått piller från Pfizer som löser detta problem.
 
 
 
Igår rapporterade även TT den för många skrämmande nyheten att influensamedicinen Tamiflu förmodligen inte har bättre verkan än Alvedon eller andra febernedsättande läkemedel. Tamiflu godkändes som läkemedel 2002 och hade vid denna tidpunkt liten efterfrågan men med hjälp av ett kort sagt överdrivet pandemilarm i form av Svininfluensan sköt försäljningen i höjden. Media gjorde sitt bästa för att odla rädslan och vi proppade i oss Tamiflu till ett värde av 18 miljarder kronor. Sverige har givetvis byggt upp ett fint litet lager på drygt 18 miljoner doser vilket har kostat Sveriges skattebetalare hela 260 miljoner kronor. Den som är mest tacksam över vår oförmåga att ifrågasätta är givetvis läkemedelsbolaget Roche som ligger bakom Tamiflu och som givetvis fuskat fram studier med läkemedlets påstådda effektivitet.
 
Den tredje "chockerande" nyheten kommer från finska Rokotusinfo som rapporterar om ett spädbarn som dött efter en vaccinering. Detta är så klart inte helt ovanligt men det är samtidigt oerhört sällsynt att det kommer till allmän kännedom. Det så kallade pneumokockvaccinet i form av Synflorix har många biverkningar och givetvis är detta välkänt hos läkemedelsbolaget (GlaxoSmithKline) och läkemedelsverket i Finland. Precis som alla andra vårdinrättningar bortser man från detta och man informerar heller inte småbarnsföräldrar om vaccinens många biverkningar. Enklast är givetvis att diagnostisera dessa allvarliga biverkningar som plötslig spädbarnsdöd och hoppas på att föräldrarna inte bedriver egna efterforskningar vilket inte var fallet i denna gång. Det finska läkemedelsverket var dessutom fullt medvetna om det vaccinexperiment som genomfördes i Argentina 2008. Experimentet ledde till 14 spädbarns död.
biverkningar läkemedel - biverkningar vacciner - mai-lis hellenius