To be continued...

Gårdagens besök hos sjukgymnasten var väl varken positivt eller negativt. Istället lämnade det mest frågetecken efter sig. Sjukgymnasten, som både jobbar för HV71, Jönköpings innebandy och dessutom vårt landslag i innebandy, vände och vred, tryckte och drog och mörbultade min kropp på alla möjliga sorters vis och kom därefter fram till att han inte visste vad smärtan beror på. Vi lyckades inte framkalla smärtan på något vis och efter ett ultraljud kunde vi även konstatera att höftkulan var hur fin som helst.
 
Dock visade det sig att det ena benet var något längre än det andra och därför behandlades jag med diverse kiropraktiska övningar där framförallt ryggen och nacken knäcktes. En lite olustig känsla måste jag säga. Särskilt om man tittat mycket på film och bevittnat hur Arnold och Co. knäcker nacken på fienden. Resultatet blev dock två lika långa ben men tyvärr fick jag grymt ont i ryggslutet. Lite oroväckande då jag påtalade detta och sjukgymnasten mötte invändningen med en något förvånad min. Han tyckte att jag skulle kontakta honom ifall smärtan inte avtog. Jag har fortfarande ont men visst börjar smärtan ge med sig.
 
 
 
Det positiva är dock att han inte såg några risker med att fortsätta träna som vanligt men han tyckte att jag skulle försöka att stretcha lite bättre. Vi bokade även in en ny tid nästa vecka för att eventuellt fortsätta behandlingen. Först och främst kommer vi att bearbeta sätet och hjälper inte detta blir det stötvågsbehandling. I värsta fall kommer vi att spruta in kortison. Jag hoppas verkligen att detta inte kommer att behövas då biverkningar är allt för vanliga. Även om risken är bra mycket större vid långvariga kurer så anser jag att biverkningar är ett tecken på att en substans inte är välkommen i kroppen.
 
Men nu tar vi en sak i taget. Denna vecka kommer kroppen sättas på prövning rejält. I söndags blev det ett GRIT-pass och idag är det återigen intervallträning med löpargruppen som gäller. I morgon blir det 2 GRIT-pass som följs av ytterligare ett på torsdagen. Får jag inte ont av alla dessa pass så kan jag med all säkerhet konstatera att två lika långa ben gjorde susen.
gluteus medius - smärta i höften - stickande höft