Mikrovågsexperimentet

Efter en längre tids bloggvila är det dags att uppdatera både det ena och det andra. Just för tillfället har jag semester men det blir ganska intensivt mellan blöjbytena. Jag försöker träna några gånger i veckan trots sommarschema men det är nog inte fel för en halvtrasig kropp att ta det lite lugnt i några veckor. Numera är det inte bara höften som är märklig utan den har även dragit med sig höger knä och korsryggen ner i skadeträsket. Det funkar dock hyfsat med lite tejp här och var.
 
Jag har nu äntligen påbörjat mitt experiment med plantorna. Sex olika plantor bevattnas för tillfället med tre olika sorters vatten. Hypotesen bygger på att mikrovågor kontaminerar vatten och gör det otjänligt som näring för växter. Om hypotesen är riktig så kanske det är värre med mikrovågsvärmd mat än vad jag tidigare trott. Enligt vissa studier påverkas den nutritionsmässiga kvalitén negativt av mikrovågor. Framförallt vattenlösliga vitaminer och vissa aminosyror far illa av mikrovågorna.
 
 
Experimentet utför med hjälp av sex olika plantor som består av kronpersilja. Växten växer snabbt och är tillräckligt känslig mot förändringar för att avslöja möjliga skillnader i utvecklingen baserat på vattenkvalitet. Anledningen till att jag har sex växter som bevattnas med tre olika sorters vatten är givetvis för att minimera risken för andra yttre kvalitetsmässiga variabler påverkar resultatet.
 
De två första plantorna bevattnas med vanligt kranvatten, planta 3 och 4 med vatten som kokats på spisen och planta 5 och 6 får vatten som kokats i mikrovågsugn. Vattnet har förvarats i kylskåp så att de har samma temperatur då det används. Vid kokningen har jag använt termometer för att mäta uppnådd temperatur som legat runt 95 grader celsius vid båda uppvärmningsmetoderna.
 
 
Fröna planterades i söndags och än så länge har det faktiskt inte hänt något alls. Egentligen hade jag tänkt förgro dem i vattnet men hoppade över detta steg och därför gissar jag att det kanske tar lite extra tid innan de behagar komma upp ur jorden. Stay tuned!
farligt med mikrovågor - mikrovågsugn farligt
dufva

Kanske skulle du valt en växt med snabbare växtsätt
Persilja brukar ta tid på sig att titta fram :-)

Ska dock bli väligt intressant att se vd som händer

Svar: Uppdatering kommer inom kort! :)
John Winglander

sandra ferm

Oj vad spännande! Vad hände? En fantastisk blogg, tur att det finns människor som tänker själv...och vågar dela. Hoppas det går fint om jag länkar till din sida:-)
MVH Sandra

Svar: Hej Sandra!Givetvis får du länka till min blogg! Det värmer och ger mening i det fortsatta bloggandet. Om du inte redan har hittat det så får du svaret på din fråga genom att följa nedanstående länk:
http://pulstagning.se/2013/july/mikrovagsexperimentet-del-2.html
John Winglander