Ärlighet varar längst

Facebookgruppen "Matfusket" postade denna oerhört finurliga bild för någon vecka sedan. Just Coca-Cola är ju unika då det kommer till marknadsföringen av en värdelös produkt som orsakar så mycket sjukdom som den faktiskt gör. Tillsammans med McDonalds, Unilever, Kraft Foods m.fl. är Coca-Cola ett av världens största lobbyingföretag då det kommer till exempelvis föreskrivna kostrekommendationer från våra myndigheter. Inte nog med att läsk innehåller stora mängder socker, sötningsmedel och processade kolhydrater som fruktossirap, glukossirap etc. (som för övrigt inte ingår i den årliga statistiken för sockerkonsumtionen i Sverige) utan man tillsätter även fosforsyra som torkar ut kroppen och ger ökad törst.
Fosforsyra deklareras oftast som E338 och fungerar som antioxidationsmedel (yeah right) men fungerar även fin-fint till att lösa upp rost eller som avkalkningsmedel. Detta var en av de stora förändringar som gjordes i Coca-Colas nya recept från 80-talet. Hur genialt som helst! Tillsätt fosforsyra för att öka törsten så att du vill dricka mer Coca-Cola och dölj den salta smaken genom att tillsätta ännu mer socker!
 
På flaskorna ovan skulle jag vilja lägga till hjärt- kärlsjukdom, cancer, njurskador, Crohns sjukdom, ledbesvär, åderbråck, grå starr, lungemfysem och migrän för att nämna några få biverkningar. Kanske är beroende den mest allvarliga vilket i sin tur leder till alla övriga biverkningar.
 
 
E338 - coca-cola - fosforsyra