Aktivera Hsuan-Chi

Hsuan-Chi är den elfte energipunkten i den mikrokosmiska cirkulationen och den är belägen vid sköldkörteln i halsen. När vi fokuserar på denna punkt kan vi uppleva svårigheter att andas samt hostningar. Obehaget avtar så fort meditationen avslutas. Det skall tilläggas att det inte på något vis är farligt utan mer ett tecken på att man har en blockering vid energipunkten. När väl Hsuan-Chi är aktiverad och öppen kommer flödet av energi passera fritt från Tan-Tien (energipunkt bakom naveln) upp till munnen.
 
När denna kanal är helt öppen upplever de flesta utövare mindre stress, ångest och ängslan. Det innebär givetvis inte att ditt liv kommer att bli fritt från bekymmer men samtidigt kommer inte yttre angelägenheten påverka dig på samma vis. Om vi tänker efter så vet vi exakt vart i kroppen dessa negativa känslor brukar sitta och därför kan man också förstå hur befriande det är när blockeringarna släpper.
 
 
 
På nätet finns det en del chakratest man kan göra genom att besvara en mängd utvalda frågor. Chakran är ett begrepp som kommer från den indiska läran och skiljer sig en del från den kinesiska. Samtliga chakran är sammankopplade med en viss färg. Totalt finns det 7 chakran som stämmer bra övrrens med de energipunkter som vi hittar hos den mikrokosmiska cirkulationens funktionella kanal som löper på framsidan av kroppen.
 
När man gör ett chakratest får man svar på vilka chakran som är mest aktiverade respektive minst aktiverade. Det kanske inte var en skräll då det visade sig att det var halschakrat som var mest aktiverat hos mig. En individs personlighet speglas nämligen i chakrat och som person är jag social, pratglad och öppen. MEN detta innebär inte att just denna punkt är fri från blockering när vi praktiserar kinesisk lära och därför anser jag att ett chakratest mest mäter din personlighet.
 
 
Jag vill återigen påminna nya läsare om att energipunkterna i den mikrokosmiska cirkulationen måste aktiveras i rätt i ordning. Framförallt är det den första energipunkten (Tan-Tien) som vi måste lägga störst vikt på i början. Dagens inlägg syftar till att aktivera den elfte energipunkten i den mikrokosmiska cirkulationen. Ha tålamod och låt utvecklingen komma när den är mogen. Det sämsta sättet att aktivera flödet av energi i vår kropp är genom att stressa fram ett resultat. 
chi - mikrokosmiska cirkulationen - qi