Nytt sportarmband

Under gårdagens löpargrupp provade jag mitt nya sportarmband. Utbudet av dessa har ju exploderat de senaste åren och kvalitén på de flesta är väl inte den bästa. Som löpare är det viktigt att ha bekväm utrustning då små oskyldiga detaljer kan orsaka obehag när vi springer längre sträckor. Om vi exempelvis har en nyckel i en ficka som ligger nära kroppen och dessutom rör på sig kommer friktionen orsaka någon form av skada på huden. När allt kommer omkring så tar de flesta löpare runt 8 000 steg per mil och då blir den där till synes obetydliga detaljen ett problem. Detta gäller även små textbroderingar eller sömmar på kläder och strumpor.
 
Mitt nya sportarmband är extremt lätt och består av någon form av syntettyg som påminner om mechtyg. Ett justerbart kardborrelås gör att det passar på de flesta armar men man bör inte ha allt för stora biceps. Den genomskinliga plasten försämrar inte användningen av mobilen på något vis. Enligt tillverkaren passar just mitt armband bäst vid inomhusträning eller vid regnfria dagar. Under gårdagens pass varken regnade det eller snöade som tur var. Fördelen med iPhone 5 är dock att man flyttat uttaget för hörlurarna till undersidan men givetvis är det inte lämpligt att använda ett sportarmband då det regnar ute i vilket fall.
 
Tyvärr har man gjort en lite miss med armbandet och det handlar just om den där minimala friktionen som på sikt blir ett problem. Med hjälp av en knäppning låser man fast mobilen på ovansidan och den knapp är placerad på insidan vilket skapade en mildare form av obehag i slutet av passet. Helt klart borde man tänkt på detta och placerat knappen på utsidan istället. I övrigt är armbandet bekvämt och sitter på plats utan att röra sig allt för mycket. Dessutom är det grymt snyggt.
 
 
 
 
mobilhållare - sportarmband
Jocke med huskurerna

Jag skaffade en sån för Samsung, online, fast de jepparna skickade en för iPhone istället, så jag har måst klippa och fixa för att den ska funka. T.ex. Är skärmen så stor att övre delen hängde ner över den en bra bit, och den har ju mer än en knapp där nere, så där fick jag skära upp nya hål. Sen hål för volymknappar, etc. Oj vilket stök för att sjävlvpåstädda teknikexperter inte vet skillnaden mellan marknadens två mest populära mobiler...

Största problemet för mig är snarare mina taniga armar så jag måste spänna den ganska hårt för att den inte ska hamna i undervegetationen. Sen är det lite knepigt att manöverera mobilen halvt upp-och-ner men kul att ha lite musik och att kunna spåra sina steg med endomondo. Har du ett endomondo-konto?

Svar: Jag har tyvärr inget endomondokonto. Det finns ju en uppsjö av appar på marknaden som fungerar ungefär på samma sätt och för tillfället känner jag att det skulle ta allt för mycket tid. Kanske blir ett konto i framtiden :)
John Winglander