Aktivera Shun-Chung

Tänk vad tiden går snabbt när man har roligt. Vi är redan framme vid den tolfte och näst sista energipunkten i den Mikrokosmiska cirkulationen. Trevliga mail fortsätter att komma in till inkorgen och så sent som i förra veckan blev jag kontaktad av en herre som fullbordat hela cirkulationen. Han hade givetvis gått vidare på egen hand och funnit litteratur med vilken han kunde fullborda förloppet. När vi väl aktiverat chi vid Tan-Tien kommer vårt liv att upplevas på ett nytt sätt och vi kommer att inse att vår verklighet består av mer än exakta formler, naturlagar och perception. Som jag skrivit så många gånger tidigare behöver du inte fundera över NÄR du har aktiverat chi. Du vet när du har lyckats. Känslan är inte jämförbar med något annat.
 
Fortsätt därför att öva varje kväll när du går till sängs. Sikta gärna på att hoppa i bingen en halvtimma tidigare så riskerar du inte att somna direkt. Börja här och fortsätt därefter med nästa energipunkt då chi väl har aktiverats efter åratal av inaktivitet. Alla kan lära sig men det kan ta lite olika lång tid. Vi får inte stressa fram ett resultat utan måste lära oss att tro på vår kropp och samtidigt älska den vi är. Med detta menar jag inte att vi skall bli egocentriska, snarare tvärtom. Vi måste förstå helheten och inse att vi alla tillhör ett och samma energinät som sammanbinder inte bara allt levande utan allt som vi upplever som vår verklighet.
 
 
 
Låter det komplicerat? Det är det inte. Det viktiga är egentligen bara att vara öppen för att det som vi har lärt oss i skolan inte är den verklighet som vi lever i. Det är bara ett sätt att beskriva verkligheten som baseras på information som någon annan har tolkat den. Om du tror att något är omöjligt så kommer du med all säkerhet aldrig att lyckas med just den utmaningen. Usain Bolt, för att ta ett exempel, har förmodligen alltid sett det som en självklarhet att bli den snabbaste människan på jorden och då handlar det inte om vad man vill eller tror. Man VET och intalar sig själv att det hela redan ägt rum. Om du exempelvis vill vara morgonpigg, intala dig själv att du redan är det och alltid har varit det. Låt inte dina tankar leva i ditt förflutna utan skapa dig din egen verklighet baserad på dina övertygelser.
 
Nu har jag som vanligt lämnat ämnet något och därför går vi tillbaka till den Mikrokosmiska cirkulationen. Den tolfte energipunkten är Shun-Chung som vi inom den indiska läran känner till som Hjärtchakrat. Energipunkten är belägen två fingrar upp från diafragma. Som man är det enkelt att hitta punkten som ligger mittemellan bröstvårtorna. Shun-Chung är sammankopplad med Brässen (Thymus) vilket är en viktig körtel då det kommer till vårt immunförsvar. Många känslor är dessutom sammankopplade med vårt hjärta och av den anledningen finner många att denna energipunkt går snabbt att aktivera.
 
 
 
Faktum är att vårt hjärta har större påverkan på oss och vår omgivning än vad man tidigare kunnat tro. Vårt hjärta kommunicerar med våra gener med hjälp av elektromagnetiska vågor och man har sedan flera decennier tillbaka kunnat mäta frekvensen av olika känsloyttringar. Utan att avslöja för mycket i detta inlägg kan nämnas att frekvensen från en känsla baserad på kärlek skiljer sig avsevärt från en känsla baserad på rädsla. Det är just dessa två känslor som alla andra känsloyttringar härstammar ifrån. Din kropp och din omgivning påverkas mer än vad vi tidigare trott då vi förmedlar en känsla som oftast har sitt ursprung från en tanke.
 
Att fokusera på Shun-Chung innebär allt som oftast att vi lagrar en hel del energi i bröstet. Detta kan leda till att vi lägger lite för mycket tid på just denna energipunkt vilket kan innebära en del risker. Även om känslan är högst tillfredställande bör vi vidta försiktighet. Om vi lagrar för mycket energi kan en stor del av energin absorberas av hjärtsäcken. Detta kan komma att resultera i svårigheter att andas, hjärtklappning och smärta i bröstbenet samt övre vänstra delen av bröstet. Var därför försiktig då du fokuserar på Shun-Chung. Lägg inte för mycket tid av din meditation på denna punkt. Om du känner ett tryck över bröstet kan du istället fokusera på Tan-Tien för att dra ner energin till naveln. Tilltagande värme i bröstet är första tecknet på att du lagrat för mycket energi vid denna energipunkt.
 
Fortsätt meditera och glöm inte att aktivera energipunkterna i rätt ordning. Jag är väl medveten om att jag påminner om detta lite väl ofta men det är trots allt ganska viktigt ifall vi vill slippa biverkningar. Börja med att aktivera Tan-Tien som ni kan läsa om i det första inlägget. När det kommer till den mikrokosmiska cirkulationen återstår endast en energipunkt och den kommer jag att skriva om någon gång under nästa vecka.
 
 
 
chakra - chi - qi