Konsten att försvara ett nyckelhål

Att fler människor väljer bort nyckelhålsmärkta produkter samtidigt som naturliga råvaror som smör, ägg och fullfeta produkter ökar vilket kanske inte i sig är en nyhet. I takt med att nyckelhålsmärkningen lanserades av Livsmedelsverket i slutet på 80-talet har vi svenskar blivit fetare och sjukare. Livsmedel fulla med kemikalier och fleromättade växtoljor i form av omega-6 pryder dock fortfarande landets livsmedelshyllor. Man menar att vi skall välja artificiella livsmedel som till och med svältande djur ratar istället för att äta naturlig, näringsrik mat som alltid funnits till hands för oss människor i mer än två miljoner år.
 
Att pressen är i maskopi med industrin har vi känt till länge och för min egen del har ju slutat läsa tidningar och följa nyhetssändningar sedan en lång tid tillbaka. Det är en utmaning att hitta en nyhet som inte bottnar i förödelse, rädsla och misär. Vill man bevaka den goda sidan av livet verkar det som det endast är Landet runt och Kunskapskanalen som finns till hands. Tragiskt kan man tycka, men faktum är att vårt samhälle är uppbyggt runt konsumtion och inget annat. Varför tror du annars det är så viktigt med en utbildning.
 
 
 
När vi inte gör som storebror vill satsas det hejvilt på marknadsföringsåtgärder som skall få oss att sluta ifrågasätta, pumpa kroppen full av kemikalier och samtidigt se till att vi känner rädsla och formar 99 procent av våra 40 000 tankar om dagen runt en ångestfylld vardag. Om vi vägrar äta undermålig föda som livsmedelsindustrin tjänar miljarder på så bjuder man enklast in en vilseledd dietist från ett av landets största sjukhus för att deltaga i ett reportage där man lär överviktiga svenskar hur man enklast gör problemet ännu mer omfattande. Vi har hört det förut och vi vet vid det här laget att nyckelhålsmärkta produkter tillsammans med ett halvt kilo sockerfylld frukt inte fungerar. Här snackar vi evidensbaserad vetenskap i form av observationsstudier som pågått i mer än tjugo år.
 
Jnytt är Jönköpings mest lästa webbtidning och det reportage som jag blev tipsad om som fanns att läsa i söndags skiljer sig ganska rejält jämfört med den bevakning man vanligtvis gör. Hur stor inverkan har kommun och landsting när det kommer till denna typ av publicitet kan man undra. Varför denna yrkesstolthet och nära samarbete med korrupta myndigheter då huvuduppdraget ligger i att granska alla nya, viktigare studier som publiceras inom nutritionen. Vi måste ju samtidigt komma ihåg att nutritionen varit ett fristående akademiskt ämne enda sedan 50-talet vilket innebär att den under denna tid varit helt fri från sund vetenskaplig granskning. Hur skulle det se ut ifall exempelvis fysiologin och biokemin hamnade i klorna hos olika särintressen?
 
 
 
Jag tycker det är dags att fullfölja sitt uppdrag och ta till sig av modern vetenskap som inte bekostats av Unilever, Coca-Cola eller Pfizer. Hur vore det ifall man svalde stoltheten och istället erkände sina misstag baserad på felaktiga hypoteser kring det animaliska fettet. Det är inte meningen att självpålästa kostamatörer hjälper sin umgängeskrets att bli fri från sjukdomar och mediciner bara för att vissa dietister vägrar ge upp fettskräcken. Jag har flera klienter som blivit fria från diabetes, laktosintolerans, pollenallergi, astma, ulcerös kolit, viktproblem och som samtidigt slutat med betablockerare, statiner och Waran.
 
Att påstå att det inte finns långtidsstudier på LCHF är ju en sanning med modifikation med tanke på att vi ätit naturlig föda som samlare och jägare i mer än två miljoner år. Spannmål har vi som nordbor däremot enbart konsumerat i 4 000 år och när väl industrialisering gjorde det möjligt att processa renframställda kolhydrater började det gå riktigt illa. Sedan slog Livsmedelsverket spiken i kistan när dem 1989 lanserade nyckelhålet. Nej nu är det minsann hög tid att sätta stopp för detta kvacksalveri.

Påssjukevaccinet och diabetes

Påssjuka är en smittsam sjukdom som orsakas av ett virus. Symptomen består av feber, huvudvärk, muskelvärk och trötthet. Svullnad uppstår i öronspottkörtlarna längsmed käklinjen. I sällsynta fall kan också testiklar, äggstockar och kvinnans bröst svullna. Medicinska åtgärder krävs sällan och symptomen försvinner oftast inom en vecka. Sjukdomen ger bestående immunitet vilket innebär att den smittade personen inte kommer att få påssjuka igen.
 
Påssjuka är inte särskilt farligt då sjukdomen drabbar barn men kan ge komplikationer hos tonåringar och vuxna. Då den drabbar män efter puberteten menar man att risken för testikelinflammation är cirka 20 procent. Inflammationen drabbar oftast bara en testikel och sterilitet på grund av sjukdomen är extremt sällsynt. Man har också sett ett samband mellan sjukdomen och övergående hjärnhinneinflammation, tillfällig hörselnedsättning och äggstocksinflammation. Full återhämtning utan komplikationer följer vanligtvis efter tre till fyra dagar. Bestående skador av påssjuka, inklusive dödsfall, är sällsynta. Förmodligen är det större risk att dö av en vanlig influensa.
 
 
 
Påssjukevaccinet tillverkas av Merck och förekommer oftast tillsammans med flera olika vacciner. Vaccinet kommer från cellkulturer av kycklingembryon och innehåller även natriumklorid, natriumfosfat, sackaros, sorbitol, glutamat, hydrolyserat gelatin (oftast protein från kor eller grisar), neomycin, humant albumin och serum från nötkreaturfoster.
 
Merck deklarerar biverkningar i form av aseptisk hjärnhinneinflammation, hjärnhinneinflammation, diabetes, orkit, parokit (inflammation i öronspottkörteln, det vill säga påssjuka), trombocytopeni, artrit, mellanöroninflammation (förmodligen en biverkning som jag drabbades hårt av som barn), optikusneurit, anafylaxi, Guillain-Barrés syndrom, kramper, anfall och dödsfall.
 
Hjärnhinneinflammation har officiellt erkänts som ett resultat av påssjukevaccin. Oftast inträffar denna komplikation mellan 17 och 34 dagar efter vaccination. Även dokumenterade fall av barndiabetes finns publicerade vilket inte är helt ovanligt. I Europa utfärdade 180 läkare en varning om att påssjukevaccinet kan utlösa diabetes, vilket visar sig först månader efter en vaccination.
 
 
 
Effektiviteten av vaccinet är lika värdelöst som hos de flesta sprutor i vaccinprogrammet. Innan det infördes var det framförallt barn som fick sjukdomen. De utbrott man sett efter införandet av vaccinet har framförallt drabbat redan vaccinerade populationer. Studier visar att grupper som vaccinerats mot påssjuka löper dubbelt så stor risk att smittas jämfört med ovaccinerade. 2006 rapporterade 11 delstater i USA 2 597 påssjukefall. I 74 procent av fallen hade de drabbade blivit fullvaccinerade (två doser) och 92 procent hade fått minst en vaccination av det påstått skyddande påssjukevaccinet. Endast 8 procent av fallen inträffade hos ovaccinerade personer.
 
Precis som med andra vacciner blir det fel då vi försöker påverka naturens gång. Påssjukevaccinet har flyttat över sjukdomen till äldre åldersgrupper vilka då riskerar problem med testiklar hos män och äggstockar samt bröst hos kvinnor. Nya studier visar att en genomgången infektion från exempelvis mässling eller påssjuka, resulterar inte bara i livslång specifik immunitet mot sjukdomarna, men också i en livslång icke-specifik immunitet mot degenerativa sjukdomar i ben och brosk, vissa hudsjukdomar, immunoreaktiva sjukdomar och vissa tumörer. Påssjuka har visat sig skydda mot äggstockscancer. Det vi gör med hjälp av vacciner är det omvända. Världen är uppochnervänd och i de flesta fall finns det alltid någon som tjänar grymt mycket pengar på andra människors lidande.
biverkningar vacciner - påssjukevaccin - vaccin påssjuka