Hotet mot folkhälsan

Att raffinerade kolhydrater är en stor del av problemet när det kommer till våra västerländska sjukdomar kanske de flesta känner till, men att förbjuda sockret kanske är lite att ta i. Borde inte vore myndigheter, kommuner och landsting vara mer tydliga när det kommer till problemet istället. Om vi skall förbjuda allt som är farligt för oss kanske vi även skall förbjuda alkohol, tobak, bilkörning och vassa knivar. Det känns som att man inte vill ta ansvar för 30 år av nyckelhålsmärkt mat.
 
Under gårdagens avsnitt av Dokument inifrån diskuterade man problemet med framförallt socker och vår alltmer överdrivna konsumtion. Är vi verkligen så naiva och förda bakom ljuset att vi tror att det är ok att servera Coca-cola till våra barn under frukosten? Borde isåfall inte detta likställas med att låta små barn dricka alkohol eller nyttja tobak? Det är ok att vår barnmat innehåller arsenik, att leksaker innehåller PVC, att nappflaskor innehåller bisfenol A, att vacciner bidrar med trettiotalet allvarliga biverkningar per dos men när Livsmedelsverket står för århundradets misslyckande när det kommer till kostråd, då skall vi skylla på föräldrar och industrin. Det blir ju inte bättre av att en viss barnfetmadoktor som vanligt får stort utrymme i dessa sammanhang. Vår tids forskare och specialister sitter på Karolinska och har nära samarbete med industrin.
 
Läkaren ifråga har haft ett nära samarbete med McDonalds, Barilla och Wasa knäcke och hans lösning på problemet är att operera bort magen tillsammans med stora delar av tarmen på barn då dagens kostrekommendationer inte fungerar. Jag blir dessutom ännu mer upprörd då jag läser en rapport från TT under gårdagen där man menar att fetmaoperationer på ett positivt sätt ändrar arvsmassan. Operationen leder till en förbättrad fettförbränning vilket i sin tur ökar chansen att bli kvitt sin diabetes. Forskningen kommer givetvis från Karolinska Institutet och syftar endast till att ta läkare som utför fetmaoperationer på barn bort från hetluften. Förklaringen från min sida känns ganska uppenbar. Om vi opererar bort magsäcken och därefter ger patienten liten valfrihet då det kommer till val av livsmedel borde blodsockret stabiliseras ganska fort. Om man blir mätt på enbart två matskedar föda kanske man inte väljer fyra hallonbåtar som en näringsriktig måltid.
 
Studien som genomfördes av hela åtta forskare från Karolinska lär kostat åtskilliga miljoner och syftar endast till att hålla ryggen fri hos beslutsfattare som sitter på våra korrupta myndigheter. Vår folkkära barnfetmaläkare kan lugnt fortsätta med att lemlästa barn som får leva med störd metabolism och andra biverkningar från operationen resten av deras liv. Fortsätt gärna med nyckelhålsmärkta rekommendationer så att våra barn kan få den utmärkta operationen som nu tydligen även fungerar fint vid behandling av diabetes.
 
 
Tryck på bilden för att se programmet
Frank Nilsson

Hej John! Fin blogg och bra inlägg.

Att viktopererade åtminstone tillfälligt blir av med sin diabetes har en mycket enkel förklaring, som inte har med förändrad arvsmassa eller andra krystade förklaringar från "forskarna".

Patienten tvingas helt enkelt äta på sin kropp (och där finns nästan bara fett och proteiner). Det är ju det som är tanken bakom operationen och det blir alltså en strikt LCHF_kost!

Men det är väl för svårt för "forskarna"...

Svar: Precis! Energiunderskottet blir ju ganska omfattande. Kanske gräver de sin egen grav :)
John Winglander

milla

Missade dokument utifrån ska genast kolla det på webben.
Ha en bra dag:)

Niklas

Såg att du skulle bygga muskler med LCHF, har du lagt på dig något sedan du började?

Svar: Hej Niklas!
Projektet lades dessvärre på is då jag hade lite för bråttom och skadade armbågen. Nu kör jag en bara styrketräning genom mina GRIT-pass och där har jag haft en del utveckling på grund av den högintensiva träningsformen :)
John Winglander