Ett av våra farligaste vaccin del 2

Läs första delen här.
 
Merck står som tillverkare av vattkoppsvaccinet och består av lungcellskulturer som förökat sig i cellkulturer från marsvinsembryon som i sin tur förökat sig i kulturer från fostervävnad. Dosen innehåller minst 1 350 plackbildande enheter samt natriumklorid, natriumfosfat, kaliumfosfat, kaliumklorid, hydrolyserat gelatin, natrium-l-glutamat, sackaros, rester av MRC-5-celler inklusive dna och proteiner, neomycin, och serum från nötkreatursfoster. Vattkoppsvaccinet går under namnet Varilrix i Sverige och jag tror inte att det ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet. Diskussioner pågår dock då man vill införa ett mprv-vaccin+vattkoppvaccin så snart som möjligt.
 
CDC (Centers for Disease Control and Prevention) och FDA (U S Food and Drug Administration) har analyserat mer än 6 500 biverkningar av vattkoppsvaccinet. Barn under fyra år fick allvarliga reaktioner med en incidens på 6,3 procent. Barn under två år fick allvarliga reaktioner med en incidens på 9,2 procent. Barn som vaccinerats mellan födelsen och ett år fick allvarliga reaktioner med en incidens på 14 procent. Siffrorna tar dock endast hänsyn till sålda doser och i vissa delar av USA var vaccinationsgraden under 10 procent. Därför kan den verkliga biverkningsfrekvensen i samband med vattkoppsvaccinering vara bra mycket högre. 
 
 
 
Mycket tyder på att vaccinet orsakar bältros (Herpes Zoster). Detta sker då immuniteten avtar och det latenta viruset vaknar till liv. Denna allvarliga biverkning kan uppkomma om och om igen, månader eller år efter vaccinationen. Precis som med andra vacciner flyttar vi sjukdomarna till en annan riskgrupp där komplikationerna är bra mycket allvarligare. Ovaccinerade personer riskerar att drabbas av bältros i vuxen ålder. Människor som fått vattkoppor som barn förlitar sig och sin immunitet på vilda, naturliga vattkoppor som cirkulerar i samhället. Man får ett tillskott av antivirus då man exponeras av vattkoppor som då även skyddar mot bältros. Dessa naturliga vattkoppor blir allt mer sällsynta. Dr James Cherry som är läkare och professor i pediatrik i Los Angeles menar följande:
 
"Vår immunitet stimuleras genom att vi exponeras för vattkoppor. När den stimuleringen försvinner kommer vårt skydd att avta, så vi kommer att få se fler fall av bältros. Min gissning är att vi kommer att ge doser av vattkoppsvaccin till 30- och 40-åringar för att förebygga bältros. Ju bättre vi är på att utrota vattkoppor, desto mer av bältros kommer vi att få se".
 
I nästa inlägg kommer du att kunna läsa mer om hur den harmlösa barnsjukdomen flyttats till äldre riskgrupper på grund av vaccination. Jag kommer skriva mer specifikt om biverkningarna samt vaccinets effektivitet. Tänk på att alltid ifrågasätta. Låt inte vårdpersonal avgöra vad som är bäst för dig och ditt barn. Deras praxis baseras på köpt information och de upplyser dig sällan om vaccinens biverkningar.
 
 
biverkningar vattkoppor - bältros
Pia

Hej, jag funderar rätt mycket att låta mina barn inte ska vaccineras, men samtidigt är vi två föräldrar som ska tycka till. Hur resonerar ni. Är ni överens om alla frågor eller blir det diskussioner? Tänker också att era föräldrar har åsikter med tanke på att det "förr" var helt "naturligt" att vaccinera barnen. Hur hanterar man då dessa åsikter? Sedan undrar jag över att äta LCHF. Är det också ett gemensamt beslut att ert barn inte ska äta välling bröd m.m? Tack för en bra blogg!

Svar: Jag och min fru är helt överens om att tacka nej till vaccination både för vår egen del och för våra kommande barn. Enklaste sättet är att man söker information själv. Det finns en hel del böcker som skrivits av bland annat läkare som är välskrivna och innehåller väl dokumenterade källförteckningar. Har man väl belagda argument får man oftast stöd från familj och vänner. Det är ju trots allt ens eget beslut och motargumenten är i nio fall av tio köpt information från läkemedelsbolagen. Informera därför närstående för att ge en förklaring till ert beslut.
När det kommer till LCHF lyssnar min fru oftast till min åsikt då jag är utbildad inom nutrition. Samma sak gäller här; det gäller att utbilda sig och skaffa väl understödd fakta. Precis som i fallet med vaccinering är vi helt överens om att kemikalier inte har något i människokroppen att göra. När man äter LCHF slipper man tillsatser och kan äta ren naturlig mat. Raffinerade kolhydrater innehåller i de flesta fall stora mängder kemikalier och därför blir valet enkelt.
John Winglander