Barfotalöpning och antioxidanter

Under en stor del av den tid som vi människor spenderat här på jorden har tagit oss fram utan skor på fötterna. Våra fötter är en fantastisk uppfinning som dessutom är enormt känsliga vilket man förstår när det bevisligen finns 40 000 nervändar under varje fot (mer än något annat ställe på människokroppen). Dessutom är fotsulorna täckta med porer vilket möjliggör alternativ rening som exempelvis aquadetox.
 
Allt som existerar i universum består av energi. Energi kan inte förbrukas utan bara omvandlas i olika former. Din kropp och all annan materia är uppbyggd av energi som vibrerar i en sanslöst hög frekvens. En kvantpartikel kan nämligen framträda i två olika former, både som materia och som ren energi. Dessutom är vi elektriskt laddade livsformer som består av positiv laddning som kan skada vår kropp vid för höga nivåer.
 
Själva jorden däremot, består av ett obegränsat förråd av negativ elektrisk laddning och kanske förstår ni vart jag vill komma med detta. Dessa negativt laddade elektroner fungerar som oerhört effektiva antioxidanter i vår kropp. De absorberas av våra fotsulor och ger kroppen skydd mot den oxidativa stress som vi utsätts för när vi andas och äter vissa former av kost. Fria radikaler bildas ur den oxidativa stressen och dessutom sänker dem pH-värdet och försurar vår kropp.
 
 
 
Som vanligt när det kommer till dessa typer av inlägg handlar det dels om vetenskapligt förankrad fakta och dels om en kontroversiell hypotes (som mig veterligen inte har motbevisats). Med tanke på hur allt levande på jorden har utvecklats, och på det sätt som vi drar nytta av jordens outtömliga förråd av energi och näring, så borde det inte vara en omöjlighet att vi på många sätt och vis kan läka kroppen helt enkelt genom att kasta av oss skorna.
 
Hälsofördelar påstås vara många och man menar att vi delvis eller helt kan lindra besvär som sömnsvårigheter, kronisk muskelvärk, astma, reumatism, dåligt immunförsvar, stress, högt blodsocker, rubbad hjärtrytm m.m. Sambandet går givetvis inte att bevisa. Men å andra sidan så går det inte motbevisa det heller. Läs gärna mer här!
antioxidanter - kvantfysik - självläkning
Cecilia

Det som gäller är promenader utan skor helt enkelt? Gillar faktiskt att gå barfota när jag tänker efter, om de inte vore för att fötterna blir så smutsiga och att andra människor undrar :)

Svar: Tänk på dig själv och bry dig inte så mycket vad andra tycker. Vårservetter fungerar fint innan du tvättar fötterna ;)
John Winglander

Cecilia

haha att andra "männ i skor" undrar..

Svar: :D
John Winglander

Åsa Hansson

Nikken, ett amerikanskt företag, säljer diverse produkter med magneter i hälsofrämjand syfte. Bland annat har de skosulor. Tänkte på dessa när jag läste din text om jordens magnetism. Kan det vara den och dess effekter de vill efterlikna? Undrar om du hört om detta eller vet något mer?