Chlorella

I exakt en veckas tid har jag använt chlorella som är en fantastisk sötvattensalg. Chlorella köps som pulver och kan därför blandas i de flesta vätskor. Denna fantastiska lilla alg är förmodligen det mest näringsrika livsmedel som överhuvudtaget existerar. Bland annat innehåller den 18 av 20 aminosyror (proteiner) varav samtliga essentiella som är åtta till antalet. Chlorella innehåller även de flesta vitaminer och mineraler och är framförallt rik på vitamin A och vitamin B12. Dessutom är den rik på järn och zink bland en rad olika mineraler.
 
Chlorella har en starkt avgiftande verkan. Den har förmågan att binda tungmetaller i kroppen som vi får i oss från maten, från läkemedel och från luften vi andas. Därför rensas kroppen på bly, kvicksilver, kadmium, aluminium och andra gifter. Samtidigt främjas de goda bakterier som lever i tarmen vilket får till följd att immunförsvaret stärks. Tydliga fördelar är att matsmältningen blir bättre tillsammans med andedräkten. För de flesta räcker det att använda chlorella under en veckas tid för att märka en markant skillnad.
 
 
 
Även syreupptagningsförmågan ökar med hjälp av algen samtidigt som andelen röda blodkroppar i kroppen ökar. Chlorella ökar även produktionen av interferon som är kroppens främsta försvar mot cancer. Interferon är ett kroppseget protein som stimulerar makrofager, stora celler som omsluter och eliminerar främmande och giftiga ämnen i kroppen, och som är en mycket viktig del av immunförsvaret. 
 
Chlorella är mycket basiskt och hjälper därför till att balansera kroppens pH-värde. Kroppens pH bör ligga strax över 7 för optimal funktion. På grund av dålig kost, snabbmat, mat som kokts för länge och inte minst läskedrycker görs kroppen sur. Cola är värst med ett pH på 2,7 vilket är extremt i jämförelse med kroppens pH-värde. De flesta sjukdomar utvecklas i en sur miljö och trivs inte i basisk miljö och de flesta i dagens samhälle är alldeles för sura. Cancer trivs och utvecklas gärna i sur miljö och tillsammans med socker, som jag skrivit om här, ökar risken för cancer avsevärt.
 
 
Chlorella är helt klart en fantastisk växt som förtjänar namnet superfood. Jag har svårt att tro att jag kommer att sluta med chlorella då den är så pass överlägsen rent näringsmässigt. Under min första vecka har kört en inledningskur på runt 1 gram per dag. Idag har jag dock ökat på mängden till runt 3 gram vilket motsvarar en tesked ungefär. Om du mediterar och tycker att resultatet uteblir kan jag rekommendera chlorella på grund av att den avgiftar kroppen. Tallkottkörteln är mycket känslig mot tungmetaller och även andra gifter som exempelvis fluor. Se därför till att använda tandkräm utan fluor. 
 
"Ett viktigt tillägg till detta inlägg är att man måste dricka rikligt med vatten då man konsumerar Chlorella. Särskilt då man kör en kur med lite större doser. Det är även viktigt att tänka på vätskeintaget ifall vi intar denna sötvattenalg mellan måltiderna. Om du skulle uppleva magknip och tilltagande illamående är det med all säkerhet ett tecken på att du druckit för lite. Besvären mildras snabbt med ett stort glas vatten. Du bör även vara försiktig med Chlorella ifall du tar Waran. Chlorellan är väldigt rik på vitamin K vilket kan påverka blodets koagulering. Rådfråga med din läkare först".
avgiftning - cancer - chlorella - detox - grönalg - superfood
Hans

Hej

Vilka resultat har du märkt av under den tid du använt algerna?

MVH
Hans

Svar: Hej Hans!
Doseringen har ju som sagt varit ganska blygsam fram till idag men jag har redan upplevt att magen mår bättre samt att min andedräkt har förbättrats. Nu mår jag iofs oftast väldigt bra men jag förväntar mig ytterligare hälsofördelar framöver och kommer så klart att återkomma med dessa. Att chlorella är grymt nyttigt råder det inget tvivel på då man tittar på näringsdeklarationen så jag kan lova att din kropp skulle älska denna gröna lilla alg :)
John Winglander

David

Vart köper du det någonstans ?

Svar: Du borde hitta chlorella hos de flesta välsorterade hälsokostaffärer. Jag hittade min burk på yogacenter i Jönköping :)
John Winglander

Hans

Tack för ett snabbt och utförligt svar.
Låter kanon magen känns bättre så jag kommer helt klart att testa :)
Hans

Svar: Lycka till! Hoppas att det blir efter förväntan :)
John Winglander

Snorkkis

Intressant. Detta har jag inte sett tidigare. Man ska alltså tillsätta detta men inte ändra kosten i övrigt (om man tycker man äter ok, men det inte skulle skafa att gifta av sig lite)?

Svar: Det tycker jag absolut att du skall göra! Chlorella är fina grejer :)
John Winglander

Rosa

Hur tillsätter du det i din kost?

Svar: För bästa resultat kan man blanda den i vatten och dricka mellan måltider. Givetvis kan du även blanda chlorella i smoothies m m :)
John Winglander

Maria

Du har inte mått illa av chlorella någon gång? Inte ens första dagarna? Jag har försökt att äta det som tillskott i tre olika perioder men har fått sluta varje gång pga illamående. Vid små doser går jag omkring med en allmän känsla av illamående och att jag kanske måste spy snart i uppemot tio timmar efter att jag har ätit det. När jag har testat "normala" doser chlorella börjar jag spy riktigt ordentligt efter någon timme och mår riktigt, riktigt dåligt. Har du någon teori om vad det kan bero på? Jag är inte alls känslig för saker och ting i vanliga fall så jag tycker att det är konstigt att jag reagerar på just chlorella...

Svar: Min första tanke är att du dricker för lite och min andra tanke är att du på något sätt är överkänslig mot klorofyll. Testa att köra liten dos i en vecka (1/3 tsk) och öka sedan på successivt. Att dricka ordentligt är viktigt då chlorellan frisätter en hel del gifter i tarmen. Var även noga med att chlorellan hålls hög kvalitet. Den måste odlas i mycket rent vatten med tanke på att den binder tungmetaller. Ifall den exempelvis har odlats i en storstad av någon mindre seriös tillverkare, kommer chlorellan att tillföra gifter till kroppen istället. Mycket vatten och hög kvalitet är mitt bästa råd! Lycka till!
John Winglander

Anna

Hej. Bra blogg!

Kan den här vara bra?

http://www.goforlifestore.se/41-chlorella.html?gclid=CLKFjoqpwLcCFYeS3godpRAACA

Svar: Hej Anna!
Chlorellan verkar ju vara ekologisk vilket givetvis alltid är bra. Vad man dock skall vara medveten om är att det denna grönalg gör är att avgifta kroppen. Detta innebär att den även absorberar gifter i naturen. Den bör därför odlas på ställen som är extremt fria från gifter och där sötvattenbassänger används. Fråga leverantören/tillverkaren vart och hur just denna chlorella växer.
John Winglander