Gårdagens badminton

Igår utspelade sig en grym badmintonmatch på Racketcentrum i Jönköping. Tre extremt tuffa set slutade olyckligt då Pierre lyckades vinna det sista setet. Det var riktigt jämnt i samtliga set och själv sprang jag som en skållad bäver fram och tillbaka på planen. Visualisering hjälpte inte denna gång men humöret var på topp både innan och efter sammandrabbningen. Vi brukar väl vinna varannan match och det kan väl inte bli mycket mer rättvist än så. Med andra ord blir det jag som drar det längsta strået nästa vecka.
 
 
 
 
 
badminton - racketcentrum - racketsport

Lite naket

Precis som utlovat publicerar jag lite förebilder i min kamp mot en mer muskulös kropp. Min nya utmaning började ju i fredags och det är vid detta tillfälle som bilderna är tagna. Som ni ser finns det inga extrema konturer hos en 30-årig långdistanslöpare men heller inget överflödigt fett. För att lyckas med att öka muskelmassan med 5 kg under sex månader måste jag bygga 192 gram muskler varje vecka. Vågen stod på 74,1 kg i fredags och därför kommer jag väga mig varje fredag fram till den 26 april. Nya bilder på min håriga kropp kommer förmodligen dyka upp var fjortonde dag.
 
 
bodybuilding - lchf och träning - muskelbyggning

Chlorella

I exakt en veckas tid har jag använt chlorella som är en fantastisk sötvattensalg. Chlorella köps som pulver och kan därför blandas i de flesta vätskor. Denna fantastiska lilla alg är förmodligen det mest näringsrika livsmedel som överhuvudtaget existerar. Bland annat innehåller den 18 av 20 aminosyror (proteiner) varav samtliga essentiella som är åtta till antalet. Chlorella innehåller även de flesta vitaminer och mineraler och är framförallt rik på vitamin A och vitamin B12. Dessutom är den rik på järn och zink bland en rad olika mineraler.
 
Chlorella har en starkt avgiftande verkan. Den har förmågan att binda tungmetaller i kroppen som vi får i oss från maten, från läkemedel och från luften vi andas. Därför rensas kroppen på bly, kvicksilver, kadmium, aluminium och andra gifter. Samtidigt främjas de goda bakterier som lever i tarmen vilket får till följd att immunförsvaret stärks. Tydliga fördelar är att matsmältningen blir bättre tillsammans med andedräkten. För de flesta räcker det att använda chlorella under en veckas tid för att märka en markant skillnad.
 
 
 
Även syreupptagningsförmågan ökar med hjälp av algen samtidigt som andelen röda blodkroppar i kroppen ökar. Chlorella ökar även produktionen av interferon som är kroppens främsta försvar mot cancer. Interferon är ett kroppseget protein som stimulerar makrofager, stora celler som omsluter och eliminerar främmande och giftiga ämnen i kroppen, och som är en mycket viktig del av immunförsvaret. 
 
Chlorella är mycket basiskt och hjälper därför till att balansera kroppens pH-värde. Kroppens pH bör ligga strax över 7 för optimal funktion. På grund av dålig kost, snabbmat, mat som kokts för länge och inte minst läskedrycker görs kroppen sur. Cola är värst med ett pH på 2,7 vilket är extremt i jämförelse med kroppens pH-värde. De flesta sjukdomar utvecklas i en sur miljö och trivs inte i basisk miljö och de flesta i dagens samhälle är alldeles för sura. Cancer trivs och utvecklas gärna i sur miljö och tillsammans med socker, som jag skrivit om här, ökar risken för cancer avsevärt.
 
 
Chlorella är helt klart en fantastisk växt som förtjänar namnet superfood. Jag har svårt att tro att jag kommer att sluta med chlorella då den är så pass överlägsen rent näringsmässigt. Under min första vecka har kört en inledningskur på runt 1 gram per dag. Idag har jag dock ökat på mängden till runt 3 gram vilket motsvarar en tesked ungefär. Om du mediterar och tycker att resultatet uteblir kan jag rekommendera chlorella på grund av att den avgiftar kroppen. Tallkottkörteln är mycket känslig mot tungmetaller och även andra gifter som exempelvis fluor. Se därför till att använda tandkräm utan fluor. 
 
"Ett viktigt tillägg till detta inlägg är att man måste dricka rikligt med vatten då man konsumerar Chlorella. Särskilt då man kör en kur med lite större doser. Det är även viktigt att tänka på vätskeintaget ifall vi intar denna sötvattenalg mellan måltiderna. Om du skulle uppleva magknip och tilltagande illamående är det med all säkerhet ett tecken på att du druckit för lite. Besvären mildras snabbt med ett stort glas vatten. Du bör även vara försiktig med Chlorella ifall du tar Waran. Chlorellan är väldigt rik på vitamin K vilket kan påverka blodets koagulering. Rådfråga med din läkare först".
avgiftning - cancer - chlorella - detox - grönalg - superfood