Hur man botar cancer

Cancerforskningen har i dag efter mer än 30 års forskning kartlagt förloppet av cancertillväxt. Man vet bland annat att glukos från kolhydrater och socker, gör att cellernas telomerer minskar i cellen. Telomererna har som uppgift att se till att celldelningen fungerar optimalt. Då vi ökar vårt intag av socker ökar inflammation- och infektionsrisken i kroppen vilket gör att kroppens försvar i form av antioxidanter minskar. På så vi kan man hävda att socker ökar risken för att våra celler kan komma att utvecklas till cancertumörer.

Vid odling av celler, både friska och cancersmittade så har forskarna konstaterat att om man gav cellerna socker så växer tumören, men tar man bort sockret så svälter tumören ihjäl. Borde man inte då kunna hävda att cancerns gåta är löst. Ta bort sockret och kolhydraterna ur kosten så får inte cancertumören någon energi. Svårare än så är det faktiskt inte att bota cancer, enligt vetenskaplig känd kunskap.

cancer bota socker kolhydrater


Just därför skulle det vara oerhört intressant att föra denna diskussion med en läkare. Han som är expert med en gedigen utbildning bestående av både fysiologi och biokemi borde ju kunna hävda att jag har fel med tanke på att denna teori inte utövas i praktiken. På Karolinska universitetssjukhuset hemsida kan man läsa om de kostråd som man ger till cancerpatienter. Man rekommenderar bland annat läsk, saft och glass. Läs kostråden här.

Sjukvården botar främst cancer med teknologi från läkemedelsindustrin. Det läggs enorma pengar på att forska fram medicin som gör att cancercellen förhindras att metabolisera de enorma mängder socker en cancertumör behöver för att kunna växa. Hela 20 gånger mer glukos än en frisk cell behöver tumören för sin tillväxt. Med andra ord försöker forskningen lösa gåtan med cancern genom att ta fram ett piller som gör att tumören inte kan ta upp socker.


cancer bota


Som alla vet är jag varken läkare, forskare eller professor på något område men för mig är det uppenbart att det bästa sättet att svälta en cancertumör är genom att ta bort dess energikälla. Om vi inte äter socker och kolhydrater kommer tumören således att dö. Denna hypotes räddade för övrigt Björn Ferrys bror som hade en tumör i hjärnan. Han åt strikt LCHF och överlevde och samtidigt inspirerade han sin bror som tog OS-guld på denna kost. Trots att sakkunniga menar att det inte går att bedriva högintensiv träning på fett.

Som en parentes kan nämnas att Otto Warburg fick Nobelpriset redan 1931 efter att ha upptäckt att cancertumörer metaboliserar energi från socker. Dessutom vet man att socker i form av fruktos (fruktsocker), som finns i stora mängder i den framodlade frukt som Livsmedelsverket vill att vi äter ett halvt kilo av dagligen, bidrar till spridningen av cancer i vår kropp. Vanligt raffinerat socker består för övrigt av lika delar glukos (druvsocker) och fruktos. Med andra ord är socker perfekt både som energikälla samt utvecklingen av fler cancertumörer i anslutning till den ursprungliga tumören.

Jag är trött på vår sjukvård som inte baseras på vetenskap utan snarare fungerar som stora snabbköp för läkemedelsindustrin. Läkaren har en väldigt stor makt men även ett stort ansvar då de är de enda som får skriva ut receptbelagda läkemedel. Läkemedel som säljs in av en industri vars vetenskap vilar på tvivelaktiga grunder som dessutom har passerat olika filter för att passa olika ekonomiska särintressen. Jag är trött på att nära och kära dör en alltför tidig död på grund av denna förvrängda vetenskap som endast syftar till att generera pengar till multinationella bolag. Det är dags att välja sida med visionen om ett friskare samhälle.
Susanne

Mycket intressant inlägg! Jag tänkte ett tag att jag kanske skulle kunna äta socker (typ glass) en gång i veckan, bara för att "vara social" (det går att vara social ändå, jag vet. Mest dålig ursäkt) med mina vänner. Men sen min kropp vant sig av vid socker, så går det inte! Jag blir sjuk! Får värk i kroppen och blir förkyld! Kroppen talar alltså ganska så tydligt om för mig vad som är rätt och fel! Det är bara att hålla sig borta från det! Äter jag LCHF så mår både kropp och knopp bra! :)

Forskare

Nu får du väl ge dig. Cancer är betydligt mer komplicerat än bara socker-hypotesen. Det finns genetiska faktorer och mer därtill inblandat. Som du säger, det är nog tur att du inte är professor inom detta område...

John

Susanne:

Det är exakt samma sak för mig. Jag tål inte socker längre. Ofta får jag dessutom huvudvärk som i det närmsta kan liknas vid en hjärnblödning...Forskare:

Jag vet hur cancer fungerar. Vi vet dessutom att kosten spelar in i samtliga stadium (Initieringen, promotionen och progressionen). Givetvis är arvsanlaget en del av cancerutvecklingen också men varför rekommendera oss att äta kolhydrater (hela 55-60%) då man vet att tumörer livnär sig på denna energi som vi egentligen inte behöver. Jag vill inte att någon skall bli upprörd av det som jag skriver, snarare är syftet många gånger att man skall våga ifrågasätta. Givetvis är det dessutom helt frivilligt att läsa på min blogg. Men du är så klart alltid välkommen att både läsa och kommentera min anonyma vän ;)

Katarina

Jag förstår att du många gånger drar saker till sin spets för att få människor att ifrågasätta. Du ser ju världen genom dina glasögon. Jag ser världen genom ett par helt andra. Högintensiv träning kan säkert bedrivas på fett,men frågan är om högintensiv tävling kan bedrivas på fett? Någon kanske kan, men kan alla? När jag ska prestera på max och mäta mig mot andra i skarpt läge då är det kolhydrater i dunken som gäller. Jag är en nyfiken människa och jag har provat andra energikällor, men då presterar jag sämre. På träning kan andra källor funka beroende på vilket substrat som behövs.

Kostråden till cancersjuka är kanske inte så lyckade, men kanske har det sin bakgrund i att socker triggar aptiten och lusten att äta ofta inte finns när man är svårt sjuk? Jag hoppas att vi står inför ett paradigmskifte där vi börjar se till de individulla skillnaderna istället för att massbehandla. Vi är alla unika och jag tror inte riktigt vi fattat till fullo hur olika vi är.

John

Absolut är det så att vi alla är olika men jag kommer alltid att vara av den uppfattningen att vi är konstruerade för en viss typ av kost. Jag tror inte energin i sig skulle vara problemet utan snarare är det tidsaspekten som spelar in. Om vi till störst del har förbränt kolhydrater i hela vårt kan det ta ganska lång tid för kroppen att vänja sig vid en ny energikälla. Men som sagt, ingen kan ju veta utan vi kan bara referera till oss själva. Jag gick från 1:45 på halvmaran med kolhydrater till 1:27 på fett vilket indikerar att åtminstone min kropp fungerar optimalt med denna energikälla.När det kommer till kostråd är jag inte lätt att diskutera med. Jävförhållanden inom nutritionen är allt för uppenbara och den har inte ett dugg med vetenskap att göra. Nutritionen syfter endast till att öka omsättningen inom livsmedels- och läkemedelsindustrin. Att rekommendera socker till människor med cancer, diabetes och fetma är fruktansvärt och forskningen bakom råden vilar endast på myter.Men jag kan ärligt erkänna att alla hypoteser bör kunna ifrågasättas. Även om jag ser världen genom mina glasögon så jobbar jag ständigt med att försöka falsifiera mina egna hypoteser och teorier. Enda sättet att utvecklas som människa är att aldrig finna sig i en sanning utan ständigt söka nya svar. Jag läser därför mycket böcker och tar alltid till mig av andra människors teorier och åsikter. När någon kan lägga fram ett vettigt argument till varför vi behöver kolhydrater och varför diabetes skall behandlas med socker, då kommer jag givetvis lyssna och försöka ställa detta mot min egen hypotes.Din teori om att vi alla är olika är intressant men skillnaden borde inte vara extrem stor då vi alla är av samma ras som har utvecklats under flera miljoner år. Sökandet går därför vidare.

Katarina

Jag tog ett SM-guld med hjälp av rödbetsjuice och Zipvit gel, så jag får de signaler du får från fett från en annan energikälla.

Det finns intressanta studier hur man kan förändra kroppens förmåga att utnyttja substrat på gennivå. Ju mer jag läser desto mer ödmjuk blir jag inför faktum att vi faktiskt inte vet allt, och framför allt vet vi inte hur vi påverkas över tid med olika koststrategi.

Ja, vi får se hur "lika" eller "olika" vi faktiskt är, framtiden är minst sagt spännande.

Jag har svårt att se att försämrad aptit hos cancerpatienter skulle vara en myt. Det har jag tyvär allt för stor personlig erfarenhet av. Men du kanske bara generaliserade?

Melker

KatarinaDet är roligt att du blandar samman kostråd och patientens aptit. Det var ju inte pasientens aptit som bygger på myter utan kostråden. :)Förövrigt har jag märkt att LCHF kost väcker ont blod hos många. Jag har provat nu i 2år och jag är varken död eller har fått cancer som läkarna säger att ens öde är om man väljer denna väg. Sportsligt går det också bättre än förväntat dock ej på SM nivå men det har aldrig varit min ambition även när jag åt socker.Tack för en intresant blogg John. :)

Katarina

Jag tror vi missförstår varandra åt båda håll.

Jag tänker på att kostrådet med "glass, läsk och saft" uppkommit pga att många inte kan/vill/orkar äta.

Du väcker inte ont blod hos mig, är det så du uppfattar mina kommentarer bara för att jag inte håller med i allt du skriver?Jag kommenterar inte bloggar som gör mig arg, jag kommenterar bara det som är intressant, och det som är intressant är att vi båda uppnår goda resultat med hjälp av två helt olika substrat.John

Ja missförstånd är inget vidare. Det var inte jag som svarade på din kommentar Katarina. Det var en annan läsare. Jag har förstått vad du menar och vi är helt överens om att vi vet för lite och att alla är olika.Precis som Melker skriver har jag dock aldrig ifrågasatt cancersjukas aptit, bara kostråden gentemot dem.Jag är mycket glad för att din kost fungerar så bra och att du dessutom är SM-mästare. Grymt! Jag hoppas att du når ännu högre mål :)

Jocke

Väldigt intressant artikel. Kul att det finns andra med insikt i ett land som är för skeptiskt för sitt eget bästa.
Har du hört alas om några andra enkla sätt att bota cancer? En anledning att cancer blir till är på grund av att patienten genom dålig kosthållning eller andra ovanor som rökning, etc. blivit försurad, d.v.s. har ett för lågt pH-värde, eller m.a.o. kroppen är för syrefattig. Cancer trivs när det är brist på syre, så vad man ska göraör att bota cancer är att tillföra syre och höja pH-nivån.
En annan anvedning vi kan påverka är toxiciteten i kroppen. Blir den för hög ställer sig cellernas metabolism om tidl Red Alert-läge för att överleva - m.a.o. okontrollerbar celldelning. Tumören blir faktiskt en hjälpanläggning för att rena blodet då inte levern klarar av bördan. Egentligen ett genialt sätt att hantera misshandeln.

Och vad har alla dessa gemensamt? Jo, diet! Diet, diet, diet, diet! Ändra dieten och du kan bota cancer. Ta bort försurande ovanor (rökning, skräpmat, socker etc.) och ersätt med basgörande, detoxifierande vanor (motion, qi-gong, detoxing, fasta, torrborstning, kaffelavemang, etc) så blir botandet jätteeffektivt.

Kolla gärna upp Gerson-terapin, Ozonterapi och C-vitamin-terapi också

Svar: Tack för en mycket intressant kommentar! Jag skall givetvis kolla upp det hela! :)
John Winglander