Glasform med lock

Min strävan efter ett liv utan gifter fortsätter och denna gång angriper jag alla de problem som finns med olika plastföremål. Det är inte längesen vi kunde läsa varningar om bisfenol-A som man hittar i plaster i exempelvis matlådor som är av typen polykarbonat (märks PC eller O). Tydligen har man hittat ämnet i bland annat nappflaskor. Det är inte första gången man varnar för dessa typer av plaster men det verkar inte har någon större inverkan på industrin.
 
Många plastlådor som man köper billigt och använder till matförvaring och dessutom kör i mikrovågsugnen har en tendens att bli väldigt kladdiga efter en kort tid. De flesta tror att det är fett men då borde det vara ganska konstigt att det inte går att lösa upp det med hjälp av yes som är riktigt bra när det kommer till att lösa fett. Hinnan som bildas i matlådan är inget annat än giftiga ämnen som läcker från plasten. I början är plastlådan ganska stabil men när den väl åldras svettas plasten och läcker tillsatskemikalier vid uppvärmning.
 
 
 
 
Av denna anledning är jag på jakt efter glasformar men någon form av lock som man kan använda som matlåda. Fördelen är ju inte bara att man slipper tillsatskemikalier utan man spar ju på miljön dels genom att minimera disk (du kan ju äta direkt ur glaslådan) plus att en glaslåda håller i princip hur länge som helst. Såvida man inte råkar tappa den det vill säga.
 
Så nu är frågan vart jag kan hitta en glasform med lock. Givetvis kan man köpa dem både från USA och Kina men man vill ju inte betala mer i frakt än vad själva formen är värd. Tips är med andra ord välkomna. Helst av allt skall det vara härdat glas som är lite mer slagtåligt.
glasform - glaslåda