Nya Fivefingers på väg

Efter sommaren kommer ett gäng efterlängtade modeller från Vibram Fivefingers till Sverige. En svaghet hos tidigare modeller har ju varit att de inte lämpar sig ypperligt till löpning i länder med mycket nederbörd (typ Sverige). Akilleshälen har man funnit mellan tårna där det tunna tyget inte riktigt står emot vätan. Nu kommer det dock en rad modeller med flera lagar som gör det möjligt att stå emot vätan. Trots att dessa modeller håller ute vätan kommer det avancerade trippellagret göra det möjligt för foten att andas.

Trek Pro bygger på den tidigare modellen Trek Sport men erbjuder tre olika fabrikat både ovanpå och inuti skon som möjliggör god komfort och framförallt torra fötter. Den gamla trotjänaren Speed kommer i två nya utföranden där den ena av dem tål vätan. Storsäljaren spås bli den helt nya modellen Lontra som också den bygger på Trek Sport. Denna modell kommer dock med en helt ny innesko för bästa komfort. Nu är det bara att räkna ner dagarna med hopp om att de nya modellerna hinner dyka upp lagom till Växjö marathon.barfota löpning vibram fivefingers

 

barfota löpning vibram fivefingers

 

barfota löpning vibram fivefingers

Kristoffer

Hej, har du tänkt springa Marathon i Fivefingers? Har själv inte provat Fivefingers men läser för närvande "Born to run" så jag är lite sugen att testa.

John

Jag sprang Växjö marathon i Fivefingers (rapport från oktober finns på bloggen). Som längst har det blivit 55 km i Fivefingers så jag tycker absolut att du skall prova :)