Dubbelpass

Idag var det helt plötsligt väldigt viktigt för mig att springa fem kilometer innan kvällens badminton. Varför kommer jag att berätta i morgon. Veckans badminton var stenhård som vanligt, och jämn. Vi lyxade dessutom till det hela genom att köpa en riktig fjäderboll idag. Det var riktigt kul så länge det varade (i hela fem minuter) sedan var fjäderbollen inte så fin längre. Segern var i vilket fall ett faktum även om Pierre vann den sista bollen. Den sista bollen var den bästa vi någonsin spelat. Det var vi helt överens om.


badmintonboll racketcenter jönköping

Nya Fivefingers på väg

Efter sommaren kommer ett gäng efterlängtade modeller från Vibram Fivefingers till Sverige. En svaghet hos tidigare modeller har ju varit att de inte lämpar sig ypperligt till löpning i länder med mycket nederbörd (typ Sverige). Akilleshälen har man funnit mellan tårna där det tunna tyget inte riktigt står emot vätan. Nu kommer det dock en rad modeller med flera lagar som gör det möjligt att stå emot vätan. Trots att dessa modeller håller ute vätan kommer det avancerade trippellagret göra det möjligt för foten att andas.

Trek Pro bygger på den tidigare modellen Trek Sport men erbjuder tre olika fabrikat både ovanpå och inuti skon som möjliggör god komfort och framförallt torra fötter. Den gamla trotjänaren Speed kommer i två nya utföranden där den ena av dem tål vätan. Storsäljaren spås bli den helt nya modellen Lontra som också den bygger på Trek Sport. Denna modell kommer dock med en helt ny innesko för bästa komfort. Nu är det bara att räkna ner dagarna med hopp om att de nya modellerna hinner dyka upp lagom till Växjö marathon.barfota löpning vibram fivefingers

 

barfota löpning vibram fivefingers

 

barfota löpning vibram fivefingers

Styrkan börjar komma tillbaka

Igår blev det ett besök på gymmet igen och denna gång var det åter dags för basövningar. Knäböj, marklyft och bänkpress är receptet för en stark och tålig kropp. Nu börjar vi lägga på lite vikter på stången igen med förhoppning om en inte allt för diabolisk träningsvärk. Styrketräningen avslutades med armar och sedan lite bålstyrka med hjälp av plankan. Dessutom hann jag med 5 km på löpbandet. Jag fick även höra ryktet om en rejält kall helg. Tydligen är det ryssarna som ställer till det igen då man spår temperaturer ner mot femton minus. Jag hoppas innerligt att våra meteorologer har fel även denna gång. Men man kan ju inte så noga veta.


gymträning bänkpress

styrketräning biceps curl