Det är mycket just nu...

För tillfället känns det som att jag har alldeles för mycket att göra. Prioriteringar gör dessutom att det är träningen som blir mest lidande. Att studera och samtidigt starta en firma bidrar med en hel del stress samtidigt som jag har ett ännu större projekt som jag kommer att avslöja längre fram. I helgen har jag påbörjat arbetet med en av mina föreläsningar som går under arbetsnamnet "Kostmyten". Föreläsningen kommer att fokusera på dagens kostråd och de svaga studier som den vilar på. Kan vi lita på dagens kostråd som lyfts fram av utbildade dietister och myndigheter? Fungerar en sjukvård baserad på mätvärden istället för individuella behov? Kan vi bota våra sjukdomar med rätt mat?


tallriksmodellen kostmyten


Dessa är några av de frågeställningar som vänder upp och ner på samhällets syn på kost och hälsa. Jag tror att det kommer att bli ganska bra när det hela är färdigt men just för tillfället känner jag en viss tidspress då mitt resultat kommer att redovisas för första gången om lite drygt en vecka. Givetvis är det svårt att avgöra hur pass radikal man vågar vara. Om det blir för mycket på en och samma gång så finns det en chans att det hela möts med skepsis. Jag tror därför att det bästa är att dela upp området i två föreläsningar där den första mest syftar till att så ett frö hos lyssnaren. Därefter kan man förmodligen erbjuda en mer fördjupad föreläsning som förklara problemet från grunden.

I vilket fall hann jag med ett pass Bodybalance i fredags och till min stora lycka var både styrkan och balansen mycket bättre än vid det första tillfället. Förmodligen var jag lite spänd första gången på grund av att jag inte var van vid programmet. Som vanligt är det stelheten i höften som skapar problem men nu har jag börjat med att stretcha utsidan av höften varje dag. Jag hoppas att det är just detta som är problemet och det bör i så fall ge sig inom en månad.


Gisela

Eller ett roterat bäcken :) varpå ett besök hos kiropraktor löser problemet samma dag.

John

Tack för tipset Gisela! Det låter ju inte helt omöjligt då jag har ett väldigt stillasittande jobb. Skall boka in en tid på stört :)