Back to normal

Den senaste veckan har det var lite för mycket att göra men nu har det lugnat ner sig någorlunda. Den senaste veckan har varit en intensiv studieperiod och dessutom har det varit världspremiär för en av mina nya föreläsningar. Kostmyten som jag har valt att kalla den, tar med oss på en resa med start för 5 miljoner år sedan. Med lite småstopp i historien hamnar sedan fokus runt andra världskriget. Det var nämligen händelser under denna tid som kom att utforma våra kostråd och vår sjukvård. Deltagarna under tisdagens föreläsning satt trollbundna i över en och en halv timma och därefter blev det en hel del frågor.

För att man skall kunna förklara vad vi människor skall äta och inte skall äta så behövs det ju en del belägg för det man säger och just därför avslutas föreläsningen med en del näringslära och lite information tillsatserna i våra livsmedel. Inom kort kommer det även bli föreläsningar inom barfotalöpning. Ett hett ämne som tyvärr innebär en del risker så det kan nog vara bra med lite information för att slippa överansträngda hälsenor.

Som ni förstår så börjar det hela rulla igång så smått. Nu gäller det att ta reda på hur mycket Sveriges personalchefer tycker att deras personal är värda när det kommer till friskvård. En föreläsning om kost som kan få anställda att bara göra några små ändringar i kosten har oftast större fördelar en ett gymkort som används allt för sällan. Kanske dyker jag upp på din arbetsplats och berättar historien om oljemiljardären som såg till att din frukost kom att innehålla förtjockningsmedlet Xantangummi, eller om mannen som dömdes för folkmord med 6 miljoner människor på sitt samvete som sedan fick ett huvuduppdrag genom FN-organen FAO och WHO med inriktning på livsmedelssäkerhet.


En glad löpare efter Växjö marathon 2011

Jenny

Du är hur cool sosm helst som håller på med detta! Go for it!

Åsa

Föreläser du bara på företag? Hade gärna kommit å lyssnat på dig!=)

John

Jenny:

Tack vad du är snäll! Man får väl se hur länge man vågar hålla på innan man får någon konstigt myndighet efter sig ;)Åsa:

Företag kommer dominera i början men när man skaffat sig lite referenser så blir det nog lättare att föreläsa offentligt. Jag kommer förmodligen bjuda in alla mina vänner på FB till en gratisföreläsning med något nedkortat material.Detta vore jättekul ifall du dök upp vid något tillfälle :)

Åsa

Jag kommer absolut! Bara jag får veta när, var och hur!;))