Vilande experiment

Många kanske undrar hur det går med träningen och min ambition att bygga fem kilo muskler på sex månader. Projektet är lagt på is då min inflammation i armbågen vägrar ge med sig. Om jag skall lyckas med det hela så förutsätter det givetvis att jag är helt skadefri. Läkningen går mycket långsamt och det gör fortfarande mycket ont ifall jag stöter emot armbågen eller vilar den mot ett hårt underlag. Jag kan inte påstå att det är en överraskning då det inte är helt ovanligt att jag har lite för bråttom i alla lägen. Så fort armbågen är helt återställd kommer projektet dra igång på nytt. Visserligen från ruta ett men jag är dock fortfarande lika övertygad om att jag kommer att lyckas.
 
 
bodybuilding - muskelbyggning
Jocke med huskurerna

Har du testat grötomslag? Riven vitkål funkade för mig när jag hade inflammerad hälsena. Riv lite kål, lägg i ett bandage och sätt mot inflammationsområdet och surra fast. Byt när den blir varm och/eller illaluktande. Det fins även andra material som är effektiva. Det heter "poultice" på engelska om du vill leta.

Svar: Jag har läst att vitkål skall vara bra mot inflammationer. Det börjar försvinna så smått och därför tänker jag snart börja gumma igen. Kommer det tillbaka kommer jag garanterat prova ett litet grötomslag :)
John Winglander

snurr

Har du provat att fästa uppmärksamheten på armbågen med helande intentioner? Det kunde vara värt ett försök annars. Jag ser att du verkar göra någon sorts meditationer på energipunkter. Har man smärtor eller problem med något ställe i kroppen kan man göra något liknande genom att bara fästa uppmärksamheten på det området, gärna med ett leende på läpparna. Särskilt om man upplever förhöjda flöden av chi eller vad du vill kalla det kan det vara effektivt. (Armbågarna är fö relaterade till solar plexus vad jag förstår; har inte egna färska anteckningar till hands just nu eller konkreta minnen av detta, men har för mig att det är så.) Det är bra att ha kläm på ett par trick av det slaget om man mediterar på energipunkter, för ibland kan det "skaka loss" skräp så att det manifesterar sig på medveten nivå i kropp/känslor/mentalt.

Svar: Kroppen är helt klart fantastisk och förmodligen har vi krafter som vi inte ens kan föreställa oss. Så synd att vi inte får lära oss detta i skolan...
Jag har provat att leda chi till armbågen utan större framgång. Vad jag förstår måste man meditera i många år innan man kan styra energin i kroppen. Jag har dock upplevt tilltagande värme då jag koncentrerar mig på armbågen. Jag skall försöka lägga fokus på solar plexus. Tack för tipset! :)
John Winglander

snurr

Jag tror att intentionen och uppmärksamt positivt fokus på just det aktuella området räcker långt, även om effekten kan vara olika stark. Jag vet inte om det behöver ta flera år att kunna styra det, tvivlar på det. För min del hade jag iaf inte hållit på så väldigt länge innan jag upptäckte påtagliga resultat. Jag hade iofs pysslat mycket med en övning som kallas spinning feelings och som på sätt och vis kan tänkas vara ett sätt att manipulera energier, så på så vis kan man säga att jag övade specifikt på det och ta det som orsak till att det gick snabbare att få lite färdighet. Den övningen kan fö funka på smärtor ibland också.

Det där med (kopplingen till primärchakrat på) solar plexus-nivån menade jag mer som en idé om du ville surfa runt och fundera över kopplingar till armbågproblemen, inte att du skulle fokusera på den punkten. Fokus menade jag vanligen bör vara på stället man har problem med, dvs armbågen om du vill jobba på det. Ber om ursäkt om jag uttryckte mig oklart. Skulle svarat tidigare, men har varit bortrest och inte kollat den här mailen.

Svar: Jag har läst lite på din sida om spinning feeling vilket jag tycker vrakar vara mkt intressant. Skall prova detta :)
John Winglander