En liten, glad och blöt löpgrupp

När jag tog cykeln och begav mig till Sportlife för att möta upp min första löpargrupp igår, öppnade sig i himlen. Det fanns ingen hejd på regnet utan det forsade ner utan minsta tecken på att avta. Trots detta var det två förväntansfulla tjejer som dök upp och de var lika laddade som jag. Efter att ha informerat lite om passet och tjejerna berättat lite om sina förväntningar och mål, gav vi oss iväg i regnet. Efter tjugo meter var vi blöta men humöret var på topp trots lite regn.
 
Efter tre kilometer fick mina starka löperskor testa på lite löpskolning för första gången i deras liv. De kom snabbt in i tänket och verkade förstå nyttan med övningarna. Så efter att vi kört både skipping och hälkick fortsatte vi ytterligare fyra kilometer i regnet. Den ena tjejen hade aldrig sprungit längre än fem kilometer och förstod nu därför styrkan med att springa i grupp. När gruppträningsledaren dessutom tjatade oavbrutet så var det väl förhållandevis enkelt att tänka på annat än hur jobbig löpningen var.
 
Då det av förklarliga skäl var ganska blött ute avslutade vi passet inomhus med corestyrka och lite stretching. Den lilla gruppen var fortfarande glad och humöret var på topp. Nästa vecka håller jag tummarna för att det inte regnar så att fler löpare dyker upp. Själv vet jag åtminstone fem löpare som kommer att sluta sig till gruppen. I vilket fall känns det riktigt bra att vara igång. Jag tror att det kommer bli riktigt bra det här.
 
 
jönköping - löpargrupp - sportlife atlantis
immo

Det var bra jobbat av tjejerna! Dem kommer nog att klara sig bra när de är målmedvetna och kan komma långt med sin löpning. Bra att vara lite envis det måste man nog när man håller på med löpning och annan idrott. Kämpa på tjejer!

Svar: Det gör de garanterat. Målmedvetenhet krävs för att bli bättre :)
John Winglander

Bea Amundsson

Härligt att ni tog er ut i det regniga vädret. Och tänk vad det gör mycket att få träna i grupp. Hoppas ni får bättre väder i veckan.
//Bea

Svar: Det lutar mot perfekt löparväder så vi får hoppas på en större grupp denna vecka :)
John Winglander