En förfallen löpare

Igår blev det lite löpning för första gången på sju veckor. Jag har faktiskt inte sprungit en meter sedan Skövde 6-timmars. Anledningen är nog en kombination av tidsbrist och avsaknad av motivation. Samtidigt står jag fast vid att det egentligen inte finns några ursäkter till att inte springa så egentligen borde jag stryka nyss nämnda anledning. Mer troligt är kanske att jag inte har haft någon lust. Motivationen kan inte alltid vara på topp därför tycker jag inte att någon skall känna någon skuld ifall man inte orkar träna. Det är mänskligt att tappa suget emellanåt och det är så klart ok så länge man ser till att ta sig tillbaka.

Igår blev det i vilket fall 11 lugna kilometrar och förmodligen var det solen som såg till att jag tog mig i kragen. Nu har jag stora förhoppningar om att det kommer att vända och jag känner verkligen att sug efter att träna igen. Med Göteborgsvarvet i sikte blir det lätt att komma in i rutinerna igen.


löpning fivefingers barfota lchf

löpning fivefingers barfota lchf

Nytt pass från Les Mills

Något stel dök jag upp på fredagens Bodybalancepass och som vanligt var jag ensam tillsammans med ett gäng tjejer. Det tråkiga var dock att man precis bytt själva koreografin vilket innebar helt främmande rörelser lagom till man lärt sig de gamla. Träningsvärken gjorde inte saken lättare men på något märkligt vis lyckades jag att utföra alla rörelser hyfsat även om det emellanåt var förenat med en hel del smärta.

Nu börjar tävlingssäsongen ge sig till känna då det ena efter det andra startbeviset dyker upp i brevlådan. Tyvärr är jag väldigt dåligt tränad men givetvis kommer jag att springa alla lopp som jag är anmäld till. Först ut är Göteborgsvarvet om exakt två veckor som sedan följs av Stockholm Marathon den 2 juni. Jag är säker på att det blir grymt!


göteborgsvarvet stockholm marathon lchf träning löpning barfota


Fredagsfräckis

Ett medelålders par är på Ica för att veckohandla. När paret passerar dryckesavdelningen lägger mannen ner ett flak öl i kundvagnen.
-Vad tror du att du håller på med? frågar hustrun.
-Det är ju riktigt billigt, 24 öl för 119 kr! svarar mannen.
-Ställ tillbaka ölen, vi har inga pengar till öl, menar hustrun och styr vagnen vidare. Längre fram i butiken lägger kvinnan ner en burk med ansiktskräm för 240 kr i kundvagnen varpå mannen utbrister:
-Vad tror du att du håller på med?
-Det är min ansiktskräm. Den gör att jag blir sexig och vacker så att du uppskattar mig när vi älskar med varandra. Mannen svarar:
-Det gör 24 burkar öl också och de kostar bara hälften så mycket!