LCHF-käk hos Max

När jag åkte hem från Stockholm i helgen och hungern gjorde sig påmind bestämde jag mig för att chansa på att Max skulle kunna tillgodose min önskemål. Jag beställde helt enkelt en hamburgare utan bröd. Utan några frågor eller konstiga miner fixade man detta genom att byta ut brödet mot ett stort salladsblad och visst var det fantastiskt gott. När jag åkte upp till Älvkarleby igår testade jag på en annan Max-restaurang norr om Stockholm och visst fixade man även här det hela elegant på bara någon minut.

Värre är det dessvärre på mässan här uppe i Gävle. Jag hade blivit lovad LCHF-mat redan innan då jag förbeställt i god tid. Döm till min förvåning så fanns det ingen "specialmat" för mig. Idag hade jag tur då lunchen bestod av pasta och en gryta där man inte tillsatt något socker eller mjöl. Grytan bestod mest av kyckling, kokosmjölk och lite grädde. Jag fick helt enkelt äta löjliga mängder kycklinggryta istället.Ett stort salladsblad döljer hamburgaren med ost och bacon

LCHF hamburgare Max

 

Industritillverkad skokräm erbjuder man dock under mässan...

Industrimargarin becel unilever

 

...och detta passar givetvis bäst ihop med insulinhöjande vitt bröd

Vitt bröd

Kicki

Dom få gångerna som vi äter hamburgare ute, så blir det på Max. Detta då dom löser det på ett bra sätt för barnen som inte tål mjöl. Precis som du skrev, så löser dom det utan några problem eller massa dumma frågor.Tack för en trevlig pratstund innan Lidingöloppet. Var verkligen kul att träffa dig.

Lorena

Haha fy f*n vad äckligt det är med margarin :p Speciellt såna där småpaket, ser ut som krigsransoneringar eller ngt hämtat ur "1984".Ville tipsa om tisdagens avsnitt av "Landet Brunsås" om fett, finns på SVTplay, rätt intressant och kul faktiskt!

Ingmarie

Tycker det är mer regel än undantag att det blir strul så fort man ska ha "specialmat". Lär sig kockarna inget nu för tiden??? ;-) Men Älvkarlbyn verkar vara mysigt! Säkert massor av fina löpvägar! :-)

Martin

Just MAX ligger ju i framkant eftersom Hamburgare i salladsbröd är ett mål som finns på deras ordinarie meny så i det här fallet är det ju ingen "specialmat" för deras del.

http://www.max.se/delifreshmaltider-delifresh_low_carbmal.aspx

wellnessfight

Ja margarin klarar man sig lätt utan