Pizza Anna till lunch

Idag blev det pizza till lunch, men inte vilken pizza som helst så klart. Pizza Anna är ett recept som finns med i Anna Halléns bok "LCHF-husmanskost". Det är faktiskt en av mina favoriträtter och dessutom så går den snabbt att tillaga. Allt du behöver är kyckling, bacon, soltorkade tomater, mozzarella, jordnötter, vitlök, smör, ruccola och lite kryddor.

Denna pizza saknar botten som ni kanske förstår. Den är väldigt mättsam och mycket nyttig men framförallt väldigt god. Efter att ha stekt kyckling, bacon, tomater och vitlök så kryddar du med lite chilipulver. Därefter är det bara att hälla över alltsammans i en ugnssäker form. Skiva mozzarellan tunt och lägg denna på toppen, in i ugnen i tio minuter på 250° och toppa sedan med mycket ruccola och jordnötter. Receptet i mer pedagogisk tappning hittar du här!


pizza anna lchf

Thess ~ min konstblogg

Åh så smarrigt, detta måste jag verkligen testa! Tack för tipset! :D

pilla

Haha.. det är kanske sådan jag ska beställa nästa gång för jag äter iaf inte brödet. Börjar jämt med pålägget (har gjort så sedan jag var liten...) och äter nedåt till botten. Lite weird men men, that is how it is... fast å andra sidan smakar det nog lite konstigare om det inte finns en deg i botten

Julia

Tips ar att anvanda 3-4 agg, blanda dom med 1 dl gradde och en nypa oregano och salt. Fòr gradda i ugnen 5-10 min i 225 grader. Sen kan man lagga pà valfri fyllning ovanpà och in i ugnen igen ca 20 min. Riktigt smaskigt!

Tack for en toppen blogg!

John

Thess:

Du MÅSTE testa! Smaskens till sista tuggan :)pilla:

Du är en förståndig tjej du pilla ;)Julia:

Tack för tipset! Det skall jag garanterat prova!