Daniel

Jag kan spela cello! :D Köp en så kan jag visa dig hur man gör! ;)

John

Finns det något som du inte klarar av Daniel :)Vad jag förstår så behöver det inte vara svindyrt. Jag är ju en gehörspelare så egentligen är det väl bara tekniken jag behöver hjälp med (hur man håller en cello etc.)Det är ju ett av världens vackraste instrument utan tvekan :)

Daniel

Jag spelade cello i 9 år men jag lånade mitt instrument och har inget nu. Vill gärna skaffa en egen cello men dom kostar en del om dom ska låta bra.

Tror man kan få en för runt 5000:- men dom låter ganska "burkigt" och man måste nog upp i minst det tredubbla om man ska få ett lite bättre bygge.Tekniken är inte jättesvår men det tar ett tag innan man lär sig köra med vibrato på ett naturligt sätt...men det kommer ;)Anmäl dig till en kurs där du får låna instrument och se vad du tycker. Det är helt klart det vackraste instumentet och passar till allt.

Takidas senaste är ganska skön! :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=K3lTCDxtYmk

John

Blocket har ju ett ganska bra utbud av begagnade instrument. Jag tror att man kan göra riktigt bra klipp där.Någon kurs i Jönköpingstrakten finns så klart inte. Tänkte att man kanske kan gå till någon musikaffär och provspela samt ev hyra en cello några dagar.