Kokosolja

Kokosoljan är förmodligen den nyttigaste oljan man överhuvudtaget kan få tag på. Fler och fler börjar hitta tillbaka till den fantastiska kokosoljan efter att amerikanerna svartlistade den på femtiotalet. Detta i samband med att en högst tvivelaktig amerikans studie visade på att mättat fett och hjärt- kärlsjukdomar var nära besläktat. Forskaren skall tydligen även haft kopplingar till amerikanska motsvarigheten till livsmedelsverket som i sin tur rekryterade chefer från den vegetabiliska industrin.

Givetvis började amerikanerna tillverka soja- och majsolja som aldrig förr, och över hela värden bytte man ut kokosoljan som var så väldigt skadlig. I Indien blev följden av detta att hjärtsjukdomarna trefaldigades och att spädbarnsdödligheten sköt i höjden. 1980 drog fettskräcken igång på allvar. Lightprodukterna fyllde hyllorna samtidigt som folket blev fetare och fetare till följd av överkonsumtionen av kolhydrater. 1981 upptäcktes för första gången HIV som idag har skördat 25 miljoner människors liv. Runt 33 miljoner uppskattas vara smittade.


Varning för Livsmedelverkets nyckelhål

Nyckelhålsmärkning

 

 

Efter att ha läst om detta drog jag mig till minnes att jag för en tid sedan skrev om en speciell fettsyra som man hittat i bröstmjölk som har egenskapen att bryta ned cancer. I inlägget om bröstmjölken kan man läsa att forskning visat på att mjölken har positiv effekt på upp till 40 olika cancerformer.

Laurinsyra! Tänkte jag direkt. Kokosoljan är mycket rik på denna fettsyra och den omvandlas till momolaurin i tarmen som bl a skyddar mot virus och bakterieangrepp, såsom herpes simplex, cytomegalovirus (CMV), influensa, mässling, literia, stafylokocker och streptokocker. Monolaurin har även förmåga att lösa upp HIV-virusets ytprotein och förhindrar därigenom formering av viruset. Vill ni läsa mer om kokosoljan så kan ni göra det här och här innan ni springer till affären och köper på er ett lager av det här!


Kokosolja

Jenny

Var kan jag köpa den kokosoljan?Måste ha den NU! Jag ska testa allt så jag blir frisk NU!

John

Den borde finnas på de flesta välsorterade livsmedelsbutiker. Det finns förmodligen andra fabrikat också men jag föredrar ekologiskt och Kung Markatta har fantastiska produkter.Krya på dig!

anneliten

Tänk vad riktlinjer ändras och vad pengar styr. Allsidigt håller jag fortfarande på - då kan det liksom inte bli helt fel...

John

Precis, det är ju upp till var och en vad man vill äta :)

Therese

Kokosoljan är verkligen poppis just nu. Måste köpa en hem en burk jag med. På jobbet har jag sett till att sportkost.se ska ta in den i sitt hälsokostsortiment!

John

Jag tycker absolut att du skall se till att alltid ha kokosolja hemma. Den är fantastisk! Jag får ta och kolla in sportkost.se någon dag :)

Miss Agda

Tack

Denna "artikel" måste jag nog länka till på min blogg! Kokosolja är fantastiskt!

John

Fint att läsningen uppskattas! Länka hur mycket du vill ;)

Miss Agda

Yes, blir perfekt när det är dags för "mitt bästa kosttips" i bloggutmaningen som jag håller på med.

John

Lycka till! :)