Favoritlivsmedel

Dags att besvara den sextonde frågan i bloggutmaningen!
Stekt fläsk


Detta var en svår fråga. Jag tror nämligen att jag har två eller kanske tre favoritlivsmedel. Dessa är grädde, fläsk och majonnäs. Grädde använder jag alltid i min smoothie. Den mättar fantastiskt bra och dessutom är det ju kanongott med grädde. Jag använder grädde även när den inte står med i receptet och ifall den gör det, då slår jag i en extra skvätt. Fyrtio procent fett innebär också en hel del extra smak.

Stekt fläsk kan jag bara inte få nog av! Den salta smaken passar fint ihop med feta såser och man håller sig mätt länge på grund av det höga fettinnehållet. Ifall man gör olika sorts grytor så funkar det fint att även blanda i små bitar stekt fläsk. Fettet och saltet höjer smaken på de övriga ingredienserna.

Majonnäs... Vad vore livet utan några ägghalvor med majonnäs på!?! Åttio procent fett innebär en massa energi. Fett innehåller 9 kalorier per gram, kolhydrater och protein innehåller bara 4 kalorier per gram. Fett gör dessutom att du blir mätt utan att öka insulinet vilket gör att du håller dig mätt länge. Därför är det självklart för mig vad jag äter innan tävling. Vad tror du, grädde, fläsk och majonnäs eller en skål med processad havregryn som egentligen inte innehåller så mycket mer än stärkelse.

Man kan ju kanske säga att mitt favoritlivsmedel är fett men för att göra det lite mer konkret så är det grädde, fläsk och majonnäs som får min mun att vattnas.
Karin

Haha jag måste faktiskt hålla med dig, fläsk är jäkligt gott! Det enda jobbiga är att jag stänker ner precis hela köket när jag steker det :)

John

Jo det är ett stort problem. Det funkar dock på en plåt i ugnen också. Tar faktiskt inte så lång tid. Du får prova, för fläsk det måste du ju bara äta :)