Core för ökad bålstabilitet

Bra lunchträning idag som efter inledande uppvärmning på cykel mest handlade om styrka. Körde axlar, rygg och bålstyrka. Bra kontakt i alla övningar och jag känner mig riktigt pigg och stark nu. Vädret gör nog sitt idag då det är strålande solsken och vår i luften. Nu vill jag inte ha mer snö och kyla så det känns fantastisk skönt!

Sittande axelpress i smithmaskin följdes av hantellyft rakt framför kroppen med raka armar. Ryggen fick känna på lite chins och skivstångsrodd som jag för övrigt tror är en fantastiskt bra övning för löpare. Sedan gick jag glatt in till stretchingrummet och körde lite bålstyrka, eller core som vissa föredrar att kalla det. Det senaste har jag fokuserat väldigt mycket på bålen och det märks att det gett resultat.

Att träna mage och rygg statiskt verkar nästan fungera bättre för mig än genom dynamiska övningar. Den bästa statiska övningen för bålen är givetvis plankan. Jag får liksom inte nog av den! Idag testade jag dessutom Saras version "kamelen" som var grymt bra! Den kommer jag att fortsätta med helt klart. Som avslutning blev det sidplankor både hit och dit. Det var nästan så att det var spån på golvet efteråt.core

 

bålstyrka

 

magträning

 

 

Snart väntar intervaller med IKHP och alternativen för dagen är antingen 30x200 meter eller 3x10 minuter. Hur lång vila det är som gäller mellan intervallerna är okänt. Nu måste foten hålla annars blir det förmodligen totalvila från löpningen en tid framåt och det är ju knappast något man vill uppleva.

Mina

Haha, jag gillar " lets vouge" temat!

Jag är också mkt bättre på statiska magövningar än dynamiska, men vad betyder det egentligen?

Är det inte dynamisk styrka man har nytta av i "verkliga livet"...?Vi borde ha tävling i plankan någon gång... :)

John

Det är ju så komplext med träning. Oftats får man gå på resultaten för att kunna avgöra om man gjort rätt. Efter att ha kört plankan en lång tid nu så finns det inga svårigheter att spela luffarschack på magen :)Självklart ställer jag på tävling! :)