Återhämtningsjogg

Idag blev det årets första gympass och dessutom hann jag med ett litet återhämtningspass på löpbandet också. Först tänkte jag bara värma upp i mina Fivefingers i tio minuter men istället blev det 30 minuter i lugn 6-minutersfart. Trodde faktiskt att vaderna skulle vara lite stela idag men istället verkade träningsverken uteblivit. Efter min återhämtningsjogg blev det ett pass för axlarna. Jag har tänkt att fokusera på axlarna och bålen under en tid. Känns som det kan vara vettigt. Imorgon är det badminton igen och det lutar dessutom åt någon form av underhållning efter matchen.

Idrottsfysiologen Timothy Noakes, tillika författaren av Lore of Running, kommer till Sverige för att tala om var uthålligheten sitter – är det i hjärnan eller musklerna? Rune Larsson, Sveriges mest meriterade ultralöpare, kommer att bidra med sina erfarenheter av samma ämnen. Detta kommer att äga rum den 18-20 februari på Adolf Fredriks kyrkogata 10 i Stockholm. För 500 spänn får man föredrag, för- och eftermiddagsfika, lunch och middag under lördagen. Du kan anmäla dig på Runners World senast den 10:e februari. Det finns dock inte så många platser kvar så skynda dig om du känner att du absolut inte vill missa detta för allt smör i Småland.


Ultra-Rune

Rune Larsson


E526 heter Kalciumhydroxid och är ett surhetsreglerande medel. Basisk förening som framställs genom att man tillsätter vatten till kalciumoxid (E 529). Kallas också släckt kalk. Används i t.ex. kakaoprodukter, ost och chips. Inga kända hälsorisker.

Family Guy

En lugn och väldigt händelselös helg har passerat. Efter semestern har jag tappat suget för det mesta verkar det som. Som tur är tillhör inte träningen det som bortprioriteras därför blev det ett lite längre pass under söndagen. Tre grader och sol lockade så klart inte bara ut mig utan det blev till att springa slalom mellan alla människor som var ute och försökte fånga strålarna från det gula klotet i skyn. 15 kilometer blev det i ett ganska lugnt tempo och vaderna orkade hela vägen även om de var lite stela mot slutet. Medelfarten var 4:40, därför blev det med andra ord 70 minuters löpning. Medelpulsen var 155 och maxpulsen 163.


Idag är det exakt 11 år sedan det första avsnittet av Family Guy sändes. Jag har inte en aning om hur många som sänts fram till denna dag, men jag vet att serien har lockat till många skratt. Tecknat och animerat är för mig något nyskapande. När man gör animerad film kan man skapa händelser som är svåra att göra med hjälp av skådespelare. Vanlig klassig film tröttnade jag på för ganska många år sedan. Det kommer aldrig något nytt utan man känner alltid till scenariot och vet innan vad som skall hända. Det fattas ju bara att det skall komma en ny film om någon naturkatastrof eller en ny Notting Hill där den snygga engelskmannen får den vackra framgångsrika kvinnan på slutet. Animerat räcker för mig. Lättsmält, trevligt och väldigt kul! Ett stort grattis på 11-årsdagen får man väl önska Peter, Lois, Meg, Chris, Stewie och Brian Griffin.Halkfri runda

Temperaturen steg rejält under eftermiddagen så det blev perfekt att ta en runda i den ynka minusgrad som blev kvar. Vaderna och stussen var dock rejält stela fortfarande på grund av mina backintervaller, därför blev det bara en halvmil. Som planerat inhandlades ett par broddar avsedda för det isiga underlaget. Fantastiskt bra grepp och riktigt smidiga att sätta på. 200 riksdaler får du betala på Intersport ifall du vill ha fäste både fram och bak. Tiden för halvmilen blev löjliga 22 minuter. Medelpuls 150 och maxpuls 165.


Broddar

 


Jag passade dessutom på att betala anmälningsavgiften till Midnattsloppet när jag var på Stadium. Femtio kronor medlemsrabatt och 56 kronor bonus innebar att avgiften hamnade på 234 riksdaler. Passa på nu att anmäla er. Glöm inte berätta i vilken stad ni avser att tävla sen är det bara att registrera sig på Midnattsloppets hemsida tillsammans med den kod som du får på Stadium. Nu skall jag festa till det med den oerhört manliga kaffedrinken Latte Macchiato. Trevlig helg på er!


Latte Macchiato