Annas pizza

Kanske inte riktigt är vad det låter. Men Anna Hallén som är grundare av receptet, och även författare till boken LCHF-husmanskost, menar att det är som en pizza utan botten som blir som en gratäng med pizzasmak i ugnsform. Man kan givetvis göra en botten till pizzan om man vill, fast då blir det färskostbrödsbotten. Denna pizza innehåller dock bara en massa nyttigheter och i och med att jag nyligen har ätit den så kan jag även rekommendera den pizzasallad vars recept man hittar i Annas bok. Själv bytte jag ut den vanliga olivoljan mot en med lite smak i form av örter vilket blev fantastiskt gott.

Har ni inte köpt Annas bok så tycker jag faktiskt att det är på tiden ifall man vill testa på mat som enligt min uppfattning är överlägsen på alla sätt och vis. Det börjar dyka upp många böcker i denna genre och det fina är ju att det är så löjligt billigt med böcker, i vilket fall om man beställer dem från nätet.Annas pizza

AKA

Taack för uppmuntran!Mmmm låter gott! Tar gärna receptet på pizzasalladen tills jag hittat boken! ;)När min far åkte in till kardiologen fick jag höra LCHF bli mer eller mindre vansinnet-förklarat. Är det här en massa mättat fett m smör o majjo eller kan man köra mer medelhavsmelodin så man håller hjärta o kärl på bra humör?

Gunnar

AKA: Det verkar som om läkarna på kardiologen inte tagit till sig den nya information som finns om sambandet mellan mättat fett och hjärtsjukdom, dvs det finns troligen inget samband:http://www.foodnavigator.com/Science-Nutrition/Saturated-fats-not-linked-to-heart-disease-Meta-analysisRekommenderar att du även läser boken Kolesterolmyten:http://www.ravnskov.nu/svcholesterol.htmDenna information är minst sagt livsviktig.

John

AKA:

Kolla in de länkar som Gunnar varit snäll att posta. Som vanligt råder det skilda meningar om det mesta och som vanligt har vissa fått lite för lite kött på benen innan de yttrar sig. Tänk bara vad pengar livsmedelsindustrin tjänat på alla lightprodukter som är värre än rävgift.Kolla också in kostdoktorn.se. Han är lite av en pionjär inom LCHF. På hans sida finns också en liten nybörjarskola om ämnet.Gunnar:

Tack för ditt inlägg! Jag har givetvis redan läst artiklarna som du postar. Ju mer man läser om det hela desto mer går det upp för en att livet inte styrs av något annat än pengar...

Piratfarsan

Ser himla gott ut det där, frugan kör LCHF och är himla nöjd, kanske skulle ge det en chans.

John

Piratfarsan:

Jag tycker definitivt att du skall testa! Du kommer inte att bli besviken på något vis. Dessutom blir det ju lättare för er att laga mat :)