Skurholmsfjärden runt


Igår blev det i alla fall lite löpning i Luleå. Resan gick runt Skurholmsfjärden och motsvarade en distans på exakt sju kilometer. Fin löpning med varierande underlag i form av asfalt och grus. Passet avklarades på 30 minuter vilket innebar en medelfart på 4:19. Medelpulsen var 153 och maxpulsen var 162. Den vackra hösten är helt klart här och snart blir det nog att dra på sig löparhandskarna.LuleåDagens låt är "Whiskey in the Jar" med Thin Lizzy. 

 


Onsdagen avslutades med trerätters och riktigt bra underhållning. Komikern Ronny Eriksson stod för underhållningen tillsammans med sitt band "Euskefeurat" som körde någon blandning av progg och folkrock med inslag av Irländsk folkmusik. Riktigt duktiga musiker och kombinationen ihop med komik mellan låtarna var storslagen.EuskefeuratE406 heter Agar och är ett förtjocknings- och geleringsmedel. Gelatin är ett exempel på geleringsmedel som framställs från kollagen som är det huvudsakliga proteinet hos däggdjur. Just Agar framställs ur rödalger. Används i t.ex. glass och vissa köttprodukter. Inga kända hälsorisker.


Rödalger


Rödalger

Jetlag

Det blev ganska sent igår efter en lång resdag och efter att ha riggat mässmontern var jag ganska slut både fysiskt och psykiskt. Därför blev det ett par timmar framför TV:n innan läggdags istället. Idag skall jag efter en tippad stressig dag, mäta upp en trevlig sträcka här i Luleå alternativt hitta en bra runda på jogg.se.

Dagens låt är "Break Your Heart" med Taio Cruz. Vilket för övrigt är en låt som jag avskyr så det finns väl bättre sätt att vakna på.
Luleå känns väldigt litet
trots 85 000 invånare. Det är i vilket fall väldigt vackert. Särskilt från Kulturens hus där man har utsikt över Luleälven. Jag gick en sväng vid halv nio för att köpa mig något att äta och då var det verkligen helt dött på gatorna. Hela Storgatan låg öde och de flesta matställen var redan stängda. Det blev en hamburgare på ett folktomt ställe tillslut. Vart är alla människor kan man undra?


Kulturens husE405 heter kort och gott 1,2 Propylenglykolalginat och är ett emulgerings- och stabiliseringsmedel som framställs ur alginsyra (E 400) och propan-1,2-diol. Används i t.ex. margarin, majonnäs, glass, tuggummi och öl. Inga kända hälsorisker.

Mot Luleå

Igår blev det ingen löpning då all tid gick åt att planera veckans mässdagar i Luleå. Med andra ord så kommer det att bli lite löpning 123 mil hemifrån denna vecka. Skall bli spännande och se vad man hittar för roliga löparspår. Att utforska nya marker brukar ju vara en riktig motivationshöjare och jag tror inte att Luleå kommer att vara någon besvikelse. Känns som det blir en lugnare vecka efter helgens fantastiska tävling. Veckan kommer att bli en inledning inför laddningen av Höglandsloppet i Nässjö. 10 km terräng känns som ett klockrent alternativ att avsluta tävlingsåret med.


Dagens låt är "Russian Roulette" med Rihanna.

Lördagen avslutades med en superb middag på Jacobs som ligger på Artillerigatan. Trots att jag var den enda i sällskapet som sprungit 30 km under dagen, så var jag inte ensam om att vara trött. Därför var vi i säng innan tolv och fick en välbehövlig sömn. På söndagen hade vi inte särskilt bråttom hem utan vår övernattningsvärdinna Isabel, tog med oss på museum. Tydligen hade någon snubbe fått den briljanta idén att flyga hit delar ur Terrakottaarmén. Det var intressant och framförallt imponerande att se dessa hantverk som mejslats fram för tusentals år sedan.
Terrakotta

 

Terrakotta

 

 

E404 heter Kalciumalginat och är ett förtjockningsmedel som framställs syntetiskt från Alginsyra (E400). Används i t.ex. glass och saknar kända hälsorisker.

Nu måste jag bege mig till Landvetter. Imorgon får ni se vart mina löparskor tog vägen under tisdagskvällen.