Till Bjusan och tillbaka

Igår blev det nya äventyr i löparsverige. Tisdagens löpning ägde rum i Borlänge och det blev totalt 15 km. På en minst sagt enslig grusväg i skogen sprang jag till sjön Bjusan och tillbaka. Givetvis sprang jag fel tre gånger som vanligt vilket gjorde att solen helt plötsligt hade väldigt bråttom ned bakom träden. Tanken var först att jag skulle springa längsmed Bjusan för att sedan komma tillbaka till utgångspunkten. När jag väl kom fram till sjön började det bli mörkt och dessutom så visade det sig att stigen vid sjön bestod av fruset gungfly. Blev inte så sugen på att fasta i ett sumphål i den mörka ensliga skogen därför beslöt jag mig för att återvända på samma grusväg som på ditvägen.


Grusvägen visade sig vara rena bergochdalbanan

Löpning i Borlänge


Den mörka stigen vid sjön Bjusan

Den mörka skogen vid Bjusan


Skymning över Bjusan

Bjusan


Stenåldersmänniskan gjorde sig till känna då jag återvände mot tätorten. I den dunkla skogen fanns inga ljud. Det enda som hördes var mitt löpsteg, mina andetag och ett svagt prasslande från löparjackan. När jag väl kom tillbaka till bebyggelsen hade mörkret lagt sig och när jag åter var tillbaka vid hotellet hade jag sprungit 15 km. Tiden blev 73 minuter, snittpulsen blev 141 och maxpulsen blev 162.


Höjdstigningen blev 190 meter under gårdagens pass

HöjdstigningDagens låt är "Will You Be There" med Michael Jackson.

Tisdagen började ju i Arboga som visade sig vara en trevlig liten pittoresk småstad. Det enda jag kunde tänka på var kungens lyckade tal från 1985. Han var ju på plats i Arboga för att fira 550-årsjubileet av Sveriges första riksdag. Problemet var ju bara att han inte hade full koll som vanligt och inledde därför med: "Kära Örebroare". Titta gärna på incidenten här.


Stortorget var inte lika välfyllt denna tisdagsförmiddag som vid kungens visit

Stortorget i Arboga


Arbogaån nedanför Stortorget

Arbogaån


Engelbrekt Engelbrektsson begravdes förvisso i Örebro

Engelbrekt EngelbrektssonEfter lite sightseeing i Arboga blev det tillslut dags för lunch. Då det visade sig att Kebabhuset i Arboga hade kebabkött av nöt så ansåg jag att jag var värd en pizza. Nötköttet innehåller ju mindre transfetter än karrékött så jag tyckte det var ok. Dessutom så var jag värd det ;).


Kebabhuset


Sedan bar det som sagt iväg till Borlänge som jag alldeles strax skall lämna för att fortsätta mot Gagnef. Därefter så blir det även en visit i Falun innan det är dags att vända hemåt till metropolen Jönköping. Till kvällen blir det förmodligen ett gymbesök. Benträning står på schemat.


Let's hit the road

On the road again


E436 heter Polyoxietylensorbitantristearat och är ett stabiliserings- och emulgeringsmedel som framställs syntetiskt genom reaktion mellan sorbitol (E 420), fettsyror (E 570) och etylenoxid. Fettsyrorna kan vara tillverkade av fett från djur. Används i t.ex. glass, godis, tuggummi, soppor, dieträtter och mjölk- och gräddliknande produkter. Inga kända hälsorisker.
Johanna

Shit vilket långt inlägg!