Mot Stockholm

Det blev ingen innebandy igår på grund av att människor är lata, hypokondriska och allmänt tråkiga. Jag och Micke begav oss i vilket fall till hallen för att försöka leta upp ett badmintonnät. Mycket riktigt hängde det ett utmärkt exemplar på väggen. Det visade sig vara ganska svårt att spela i en gymnastiksal. För det första är det svårt att hålla koll på linjerna, sen är ju golvet dessutom av ljus parkett vilket gör att kontrasten mellan golvet och bollen inte är särskilt stor. Sen har vi taket i en gymnastiksal. Oftast ganska lågt och belysningen kommer rakt ovanifrån. Detta gör så klart att man bli bländad när man kollar uppåt. I en badmintonhall kommer ju ljuset av förklarliga skäl från sidorna, mellan banorna.

Men detta spelade ingen större roll för oss. Vi kanske inte spelade lika bra som vanligt där vi gled omkring på den hala parketten. Men vi skrattade bra mycket mer än vanligt och det är ju faktiskt värt så mycket mer.


Dagens låt är "Mmm Mmm Mmm Mmm" med Crash Test Dummies.

E442 heter Ammoniumfosfatider och är ett stabiliserings- och emulgeringsmedel som framställs av rapsolja och fosforföreningar. Används i t.ex. choklad och andra kakaoprodukter. Inga kända hälsorisker. 


Idag skall vi åka till Stockholm och hälsa på ett par vänner. Direkt efter jobbet blir det avfärd så väskan är redan packad. Helgen verkar redan vara planerad av värdparet så det skall bli spännande att se vad de närmsta dagarna kommer att bjuda på. Men jag tänker ju inte lämna mina kära läsare utan någon fredagsfräckis. Hoppas den tvingar fram ett litet skratt på kontoret eller i soffan eller vart ni än befinner er.


En man och hans fru hade bestämt sig för att lära sig spela golf, så de bokade en instruktör. Mannen var på den första lektionen och instruktören ville se om han kunde slå en golfboll rätt. Mannen grabbade klubban och slog till, men bollen gick rakt in i skogen. Instruktören förstod vad han gjorde fel och sa: - "Du håller klubban för hårt, låtsas att det är din frus bröst du håller i och försök igen". Den här gången flög bollen rakt fram, minst ett hundra meter. Dagen därpå var det frugans tur att ta samma lektion, hon slog ett prov slag och bollen gick snett in i ett par buskar. Då sa instruktören: - "Låtsas att klubban är din mans apparat du håller i och försök igen". Frun gjorde detta och bollen dunsade iväg ett per meter. Då sa instruktören: - Det går nog bättre om du tar ut klubban ur munnen"...