Höglandsloppet 2010

Vi hade riktigt gott om tid jag och Oliver, då vi dök upp vid Lövhults motionsgård. Temperaturen var under nollan vilket skrämde oss något. Själv hade jag alldeles för lite kläder på mig. Vi åt en andra frukost a la Statoil och hämtade ut våra nummerlappar tillräckligt tidigt för att ha tid med att reka läget lite i spåret. En hel del frost innebar också ett hårt fint underlag. Människorna började strömma till och även solen såg till att närvara vilket gjorde att vi fick smak av ett perfekt tävlingsväder.En ytterst liten del av den perfekta banan

Höglandsloppet

 

 

 

Det började så bli dags för start och vi kunde börja värma upp lite smått. Solen hade nu börjat värma något vilket gjorde det svårt med klädvalet. När jag började värma upp så fick jag även problem med skovalet. Mina Kayano som inte använts sedan Lidingöloppet kändes en aningen stela. Tio minuter innan start beslöt jag mig för att snöra om till DS Trainer istället. Det skulle visa sig vara ett korrekt val då banan inte var så ojämn som jag befarat.

 

 

 

Barnsligt laddad strax innan start

 

Höglandsloppet

 

 

 

Startskottet brändes av och blott 30 löpare gav sig i väg i min klass. Duktiga löpare var min första tanke då samtliga spurtade i väg som om det var ett hundrameterslopp. Banan skulle visa sig vara mycket kuperad men ändå lättsprungen. Lite smal på sina ställen men annars en riktig kanonbana. Jag börjar plocka en del löpare och det är aldrig någon som passerar mig. Farten ligger runt fyra minuter i snitt vilket jag hade planerat. Vid fem km passerar jag segraren i damklassen och efter ytterligare en kilometer ser jag tre löpare som springer tillsammans längre fram. Jag kommer ikapp och ligger i samma tempo fram till sju kilometer, därefter lämnar jag dem bakom mig.

 

 

Det gick upp och ner hela tiden


 

Höglandsloppet

 

 

Strax därefter kommer jag i kapp Darth Vader som tydligen tävlar för Nässjö IK. En lång kille vars andning ekar mellan träden. Ungefär 100 meter innan jag passerar honom hör jag hans rosslande andhämtning. Jag vet inte om han hade riktigt svår astma eller vad det var, men ljudet dog sakta bort när jag började närma mig mål. Två kilometer kvar och jag hamnar ihop med en kille som verkar ungefär lika trött som mig. Vi turas om att dra lite och jag vet att den sista backen kommer att dyka upp när som helst. Avslutningen av banan är riktigt tuff och består av en lång brant backe som helt klart är jämförbar med Abborrbacken.

 

Uppe på toppen av backen där det börjar plana ut gör plötsligt min följeslagare en snabb spurt som jag inte är med på. Jag beslutar mig för att släppa honom då jag inser att han är i en annan klass och dessutom vet jag att jag inte har några löpare bakom mig. Vid upploppet hör jag speakern ropa ut mitt namn men gör bort sig då han säger att jag tävlar för Jönköpings, varpå han tystnar och byter samtalsämne. Antar att han letade efter någon klubb som jag tävlade för men det var ju just bara orten som stod med.

 

 

 

I mål efter 10 km tuff terräng

 

Höglandsloppet

 

 

 

Mitt första mål var som sagt att inte skada mig och mitt andra mål var att fullfölja. Dessa mål klarade jag av vilket för oss till mitt tredje och minst viktiga mål, nämligen att ta mig i mål under 45 minuter. Det gick bra även denna gång då sluttiden blev 42:37 och en fjortonde plats. Riktig nöjd med hela dagen och ett perfekt upplägg i tävlingen. Ett stort grattis till Oliver som gjorde sin allra första tävling på denna tuffa bana. Nu hoppas jag att han gör mig sällskap på nästa års Göteborgsvarv.

 

 

 

Ganska oberörd trots allt

 

Höglandsloppet

 

 

 

Höglandsloppet var avslutningen på tävlingssäsongen 2010. Ett år som jag är ganska stolt över då jag lagt till hela tre tävlingar mot tidigare år. En summering av dessa tävlingar kommer inom kort, och givetvis en del mål för 2011. Nu följer en hel del mysjogg på höstkanten och dessutom kommer det ju att bli lite fler besök på gymmet nu. Skall dock försöka hålla mig borta från löpbandet så gott det går. Så länge det inte är blixthalka ute så funkar det ju att ta på sig lite extra kläder.

 

 

 

Höglandsloppet

LOPARJANNE

Grattis till en mycket bra tid på den kuperade banan.

Tror att speakern inte fattade när han inte hittade någon klubb när det gått så snabbt för dig :)

immo

Bra jobbat nu kan du känna dig nöjd,kram.

Daniel

Vilket starkt lopp du gjorde John! Grym avlutning på säsongen och en riktigt fint tid på en tuff bana. Grattis!!!

John

Janne:

Haha! Tack så mycket!Immo:

Ja, jag är faktiskt nöjd. Nu kan man koppla av till våren.Daniel:

Tack så mycket och välkommen hem till Sverige! :)

Therese

Shit vilken bra tid! Grattis! Och ja, akta dig för löpbanden. Det finns ju inget mysigare än att springa i ett gnistrande snölandskap! För jo, det kommer bli snö. Massor med snö. Apropå det så är jag inte lite avundsjuk på dina omgivningar såhär på skidförsäsongen. Ni har många fina berg och skidbackar kring Jönköping och Huskvarna som jag gärna skulle ta mig an med stavar i händerna. :)

John

Tack så mycket! Jag skall försöka undvika löpbandet. Jag hoppas nog på mycket snö jag också. Allt är bättre än mörker och regn. Du får komma och hälsa på i Jönköping. Hit är ju alla välkomna :).