Mot Stockholm

Det blev ingen innebandy igår på grund av att människor är lata, hypokondriska och allmänt tråkiga. Jag och Micke begav oss i vilket fall till hallen för att försöka leta upp ett badmintonnät. Mycket riktigt hängde det ett utmärkt exemplar på väggen. Det visade sig vara ganska svårt att spela i en gymnastiksal. För det första är det svårt att hålla koll på linjerna, sen är ju golvet dessutom av ljus parkett vilket gör att kontrasten mellan golvet och bollen inte är särskilt stor. Sen har vi taket i en gymnastiksal. Oftast ganska lågt och belysningen kommer rakt ovanifrån. Detta gör så klart att man bli bländad när man kollar uppåt. I en badmintonhall kommer ju ljuset av förklarliga skäl från sidorna, mellan banorna.

Men detta spelade ingen större roll för oss. Vi kanske inte spelade lika bra som vanligt där vi gled omkring på den hala parketten. Men vi skrattade bra mycket mer än vanligt och det är ju faktiskt värt så mycket mer.


Dagens låt är "Mmm Mmm Mmm Mmm" med Crash Test Dummies.

E442 heter Ammoniumfosfatider och är ett stabiliserings- och emulgeringsmedel som framställs av rapsolja och fosforföreningar. Används i t.ex. choklad och andra kakaoprodukter. Inga kända hälsorisker. 


Idag skall vi åka till Stockholm och hälsa på ett par vänner. Direkt efter jobbet blir det avfärd så väskan är redan packad. Helgen verkar redan vara planerad av värdparet så det skall bli spännande att se vad de närmsta dagarna kommer att bjuda på. Men jag tänker ju inte lämna mina kära läsare utan någon fredagsfräckis. Hoppas den tvingar fram ett litet skratt på kontoret eller i soffan eller vart ni än befinner er.


En man och hans fru hade bestämt sig för att lära sig spela golf, så de bokade en instruktör. Mannen var på den första lektionen och instruktören ville se om han kunde slå en golfboll rätt. Mannen grabbade klubban och slog till, men bollen gick rakt in i skogen. Instruktören förstod vad han gjorde fel och sa: - "Du håller klubban för hårt, låtsas att det är din frus bröst du håller i och försök igen". Den här gången flög bollen rakt fram, minst ett hundra meter. Dagen därpå var det frugans tur att ta samma lektion, hon slog ett prov slag och bollen gick snett in i ett par buskar. Då sa instruktören: - "Låtsas att klubban är din mans apparat du håller i och försök igen". Frun gjorde detta och bollen dunsade iväg ett per meter. Då sa instruktören: - Det går nog bättre om du tar ut klubban ur munnen"...

Hemma igen

Det blev ingen träning under gårdagen. Istället blev det en ganska lång färd hem. Efter att ha varit i Gagnef och Falun blev det att köra bil i fem timmar. Lite småjobbigt när det är kolmörkt och regnar dessutom. Jag kom iaf hem kl nio och då tänkte jag inte på träning överhuvudtaget. Idag blir det förhoppningsvis innebandy. Det verkar som det är lite kort om folk men det är väl som vanligt till att hålla tummarna in i det sista.


Dagens låt är "All I Wanna Do" med Sheryl Crow.


 

 


Det har blivit lite mildare ute nu vilket åtminstone gör att jag jublar. När jag var ute och sprang i Borlänge i tisdags så var det tre minusgrader. Blir det sex minus så brukar jag tycka att det börjar bli lite för kallt för löpning. Givetvis går det alltid att dra på sig en massa lager kläder men det spelar ju ingen roll när luften som dras ner i luftrör och lungor är lika kall. Nä, jag har väntat på sommaren i två månader nu, kommer den inte snart!?!

 

E440 är en form av Pektiner som används som förtjockningsmedel och extraheras ur t.ex. apelsin- eller citronskal där pektin förekommer naturligt. Kan behandlas kemiskt och kallas då amiderat pektin, vilket inte behöver deklareras. Används i t.ex. marmelad och sylt. Inga kända hälsorisker.

Till Bjusan och tillbaka

Igår blev det nya äventyr i löparsverige. Tisdagens löpning ägde rum i Borlänge och det blev totalt 15 km. På en minst sagt enslig grusväg i skogen sprang jag till sjön Bjusan och tillbaka. Givetvis sprang jag fel tre gånger som vanligt vilket gjorde att solen helt plötsligt hade väldigt bråttom ned bakom träden. Tanken var först att jag skulle springa längsmed Bjusan för att sedan komma tillbaka till utgångspunkten. När jag väl kom fram till sjön började det bli mörkt och dessutom så visade det sig att stigen vid sjön bestod av fruset gungfly. Blev inte så sugen på att fasta i ett sumphål i den mörka ensliga skogen därför beslöt jag mig för att återvända på samma grusväg som på ditvägen.


Grusvägen visade sig vara rena bergochdalbanan

Löpning i Borlänge


Den mörka stigen vid sjön Bjusan

Den mörka skogen vid Bjusan


Skymning över Bjusan

Bjusan


Stenåldersmänniskan gjorde sig till känna då jag återvände mot tätorten. I den dunkla skogen fanns inga ljud. Det enda som hördes var mitt löpsteg, mina andetag och ett svagt prasslande från löparjackan. När jag väl kom tillbaka till bebyggelsen hade mörkret lagt sig och när jag åter var tillbaka vid hotellet hade jag sprungit 15 km. Tiden blev 73 minuter, snittpulsen blev 141 och maxpulsen blev 162.


Höjdstigningen blev 190 meter under gårdagens pass

HöjdstigningDagens låt är "Will You Be There" med Michael Jackson.

Tisdagen började ju i Arboga som visade sig vara en trevlig liten pittoresk småstad. Det enda jag kunde tänka på var kungens lyckade tal från 1985. Han var ju på plats i Arboga för att fira 550-årsjubileet av Sveriges första riksdag. Problemet var ju bara att han inte hade full koll som vanligt och inledde därför med: "Kära Örebroare". Titta gärna på incidenten här.


Stortorget var inte lika välfyllt denna tisdagsförmiddag som vid kungens visit

Stortorget i Arboga


Arbogaån nedanför Stortorget

Arbogaån


Engelbrekt Engelbrektsson begravdes förvisso i Örebro

Engelbrekt EngelbrektssonEfter lite sightseeing i Arboga blev det tillslut dags för lunch. Då det visade sig att Kebabhuset i Arboga hade kebabkött av nöt så ansåg jag att jag var värd en pizza. Nötköttet innehåller ju mindre transfetter än karrékött så jag tyckte det var ok. Dessutom så var jag värd det ;).


Kebabhuset


Sedan bar det som sagt iväg till Borlänge som jag alldeles strax skall lämna för att fortsätta mot Gagnef. Därefter så blir det även en visit i Falun innan det är dags att vända hemåt till metropolen Jönköping. Till kvällen blir det förmodligen ett gymbesök. Benträning står på schemat.


Let's hit the road

On the road again


E436 heter Polyoxietylensorbitantristearat och är ett stabiliserings- och emulgeringsmedel som framställs syntetiskt genom reaktion mellan sorbitol (E 420), fettsyror (E 570) och etylenoxid. Fettsyrorna kan vara tillverkade av fett från djur. Används i t.ex. glass, godis, tuggummi, soppor, dieträtter och mjölk- och gräddliknande produkter. Inga kända hälsorisker.