Smör för kropp och själ

Kvällen badmintonmatch slutade med hemmaseger. Första reserven Micke tyckte förmodligen att banan var för kort då bollen trillade ner bakom baslinjen upprepade gånger. Killen är nog inte riktigt återställd efter att hela familjen åkt på magsjuka för några dagar sedan och det får man väl helt klart se som en godtagbar ursäkt. Mina nya Adidas Stabil kändes ännu bättre än förra veckan. Fästet var kanon idag så det var väl förmodligen någon konstig hinna på sulan när de var oanvända. Snittpulsen för veckans badminton blev 138 och maxpulsen blev 158.


Ibland när jag vill ha lite roligt så brukar jag gå in på aftonbladets Kropp & hälsa för att ta del av alla puckade råd som deras experter ger till sina läsare. Ibland kan man ju undra ifall de har någon koll på kropp och hälsa överhuvudtaget. Det kanske är något extraknäck som någon reporter har på tidningen eller nåt. Det senaste superrådet handlade om smör och detta svar gavs på chatten.Kropp & hälsa

 

 

Vad jag framförallt reagerar på är den sista meningen i svaret. Hur kan en s k hälsoexpert rekommendera indutrifett som är fullproppat med kemiska tillsatser och dessutom består av 2/3-delar vatten. Becels produkter saknar helt bevis på positiva effekter på hälsan och är dessutom extremt dyrt. Artificiella aromämnen tillsätts till och med för att skiten skall smaka smör.

 

 

Säger en hel del om Hjärt- Lungfonden


Becel

 

 

 

Själv använder jag alltid vanligt smör som inte innehåller några tillsatser och finns dessutom i ekologisk utgåva. Ok att det är lite hårt men det avhjälps smidigt genom att låta det stå framme i tio minuter. I värsta fall äter jag Bregott som innehåller minst tillsatser. Jag är ofta skeptisk till produkter där man tillsatt A och D-vitamin av någon anledning. Låter kanske nyttigt men är alla gånger kemiskt framställt och har väl någon konserverande egenskap av något slag.

 

 

På jobbet får jag ha mitt smör för mig själv. Kollegorna föredrar Becel och Lätt och Lagom, två skitprodukter som jag inte vill ta i med tång ens. Det roliga är ju helt klart att allt går sälja med mördande reklam. De flesta tror sig nog vara nyttiga när de brer på ett tjockt lager Becel på mackan i hopp om att sänka kolesterolet. Becel innehåller runt 15 ingredienser varav de flesta är kemiska tillsatser. Smör har tre ingredienser.

 

 

 

Om du bryr dig om din hälsa

SmörJenny

Instämmer helt och fullt angående smöret. Det finns så mycket skit i de där lättprodukterna att de skulle slängas på soptippen! Ska man äta smör så kan man väl ändå ta den äkta varan! Bra skrivet!

Therese

Jag fick spel idag på lunchen apropå det här. Folk knorrade om att redaktionens gemensamma smörpaket var slut, och dividerade om vad vi skulle köpa. Becel var alla utom jag rörande överens om. Då brast jag (min vana trogen när det handlar om hälsa, träning och mat) ut i ett långt försvarstal för smöret och spydde massa galla över margarin i alla olika varianter. Jag förstår helt enkelt inte hur folk kan trycka i sig den där artificiellt framställda skiten. Men så insåg jag att folk är hjärntvättade av margarinindustrins brutala reklamkampanjande. Nåväl. Har du läst Pernilla Wahlgrens rent ut sagt urkorkade blogginlägg om sitt samarbete med Milda? Mycket roande läsning:http://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/mildas-fettskola.html

John

Hahaha! Den människan skall nog hålla sig till barnprogram :D