Äntligen

Helgen i Stockholm har passerat och jag är åter tillbaka i Jönköping. Förutom en mycket trevlig helg med god mat och dryck tillsammans med vänner så blev årets köp äntligen av. Nu är jag ägare av mitt första par FiveFingers! Dessutom har jag precis invigt dem på en femkilometersrunda. Jag känner mig oerhört lycklig och lättad må ni tro. Som jag har jagat dessa skor. Efter en kort tur på rullbandet på Löplabbet låg de i en svart kasse och väntade på att få ge sig ut i höstmörkret.


FiveFingers KSO Sport Trek storlek 42


FiveFingersVid barfotalöpning blir det en liten annan teknik i löpningen. Även fast jag använt framfotsisättning i några månader nu så går det inte jämföra med den teknik man använder när man springer barfota. Därför blev premiärturen endast på 5 km som avklarades i hyfsat tempo faktiskt, 23 minuter. Det skall väl dock tilläggas att vaderna var minst sagt stela efter passet. Snittpulsen var 144 och maxpulsen var 155.


Dagens låt är "The Passenger" med Iggy Pop.

 

 


Även om inköpet av mina FiveFingers smällde väldigt högt så hann vi ju med en hel del annat trevligt. Bland annat var vi och besökte Hallwylska palatset. Palatset räknas till en av de mest påkostade privatbostäderna i Sverige kring sekelskiftet 1900. Byggnaden representerar det sena 1800-talets historieromantiska arkitektur och inredningarna uppvisar en rad historiska stilar. Här bodde det två personer som senare testamenterade hela palatset till svenska staten.

 

 

Hallwylska palatset


Hallwylska palatset blev även känt tack vare många tekniska nymodigheter, såsom centralvärme, elektrisk belysning, kallt och varmt rinnande vatten samt mat- och personhiss. Klart imponerande var det att se denna fantastiska byggnad. Grevinnan som ägde huset hade stora samlingar av konst, vapen och porslin som var klart imponerande.

 

 

Hallwylska palatset

 

Hallwylska palatset

 

E444 heter Sackarosacetatisobutyrat och är ett stabiliseringsmedel som framställs syntetiskt av socker. Används i oklara (opaliserande) läskedrycker. Inga kända hälsorisker.
Jenny Kahanek

Låter som att ni hade en riktigt trevlig helg! Kul med de nya "skorna" också!

Daniel

Välkommen hem igen och spännande med Fivefingers! Ta det lite easy så du inte skadar dig nu i början bara, 5km i den farten låter tufft fast du har nog koll på läget ;)

Kul att du funderar på halmaran till våren, du får höra av dig när du bestämt dig så får vi boka in något :)Fina bilder från palatset, ser riktigt läckert ut även om det inte är min stil ;)

Ingmarie

vad roligt att du hittat till Hallwylska! Jag ÄLSKAR det stället!

john

Jenny:

Det var en riktigt trevlig helg och skorna var ju en riktig superbonus!Daniel:

Det skulle vara kanon med en liten blogg-träff till våren :). Jag skall ta det lugnt med mina fina FiveFingers så att jag är superladdad till våren!Ingmarie:

Jo, det var en fin upplevelse. Undrar om det är till salu...

Emma

Mycket trevligt att ni besökte oss och lika trevligt att dina fivefingers håller måttet även utanför testet på löpbandet. Grattis och hälsa på oss snart igen!

john

Tack Emma! Vi hade lika trevligt vi och hoppas att vi ses snart igen. Sover numera tillsammans med mina FiveFingers :).