Smör för kropp och själ

Kvällen badmintonmatch slutade med hemmaseger. Första reserven Micke tyckte förmodligen att banan var för kort då bollen trillade ner bakom baslinjen upprepade gånger. Killen är nog inte riktigt återställd efter att hela familjen åkt på magsjuka för några dagar sedan och det får man väl helt klart se som en godtagbar ursäkt. Mina nya Adidas Stabil kändes ännu bättre än förra veckan. Fästet var kanon idag så det var väl förmodligen någon konstig hinna på sulan när de var oanvända. Snittpulsen för veckans badminton blev 138 och maxpulsen blev 158.


Ibland när jag vill ha lite roligt så brukar jag gå in på aftonbladets Kropp & hälsa för att ta del av alla puckade råd som deras experter ger till sina läsare. Ibland kan man ju undra ifall de har någon koll på kropp och hälsa överhuvudtaget. Det kanske är något extraknäck som någon reporter har på tidningen eller nåt. Det senaste superrådet handlade om smör och detta svar gavs på chatten.Kropp & hälsa

 

 

Vad jag framförallt reagerar på är den sista meningen i svaret. Hur kan en s k hälsoexpert rekommendera indutrifett som är fullproppat med kemiska tillsatser och dessutom består av 2/3-delar vatten. Becels produkter saknar helt bevis på positiva effekter på hälsan och är dessutom extremt dyrt. Artificiella aromämnen tillsätts till och med för att skiten skall smaka smör.

 

 

Säger en hel del om Hjärt- Lungfonden


Becel

 

 

 

Själv använder jag alltid vanligt smör som inte innehåller några tillsatser och finns dessutom i ekologisk utgåva. Ok att det är lite hårt men det avhjälps smidigt genom att låta det stå framme i tio minuter. I värsta fall äter jag Bregott som innehåller minst tillsatser. Jag är ofta skeptisk till produkter där man tillsatt A och D-vitamin av någon anledning. Låter kanske nyttigt men är alla gånger kemiskt framställt och har väl någon konserverande egenskap av något slag.

 

 

På jobbet får jag ha mitt smör för mig själv. Kollegorna föredrar Becel och Lätt och Lagom, två skitprodukter som jag inte vill ta i med tång ens. Det roliga är ju helt klart att allt går sälja med mördande reklam. De flesta tror sig nog vara nyttiga när de brer på ett tjockt lager Becel på mackan i hopp om att sänka kolesterolet. Becel innehåller runt 15 ingredienser varav de flesta är kemiska tillsatser. Smör har tre ingredienser.

 

 

 

Om du bryr dig om din hälsa

SmörMassör återfunnen

Ni skall inte tro att det överhuvudtaget dök upp någon tekniker från Electrolux på förmiddagen. Tydligen var det någon form av telefontid som jag satt och väntade på. Då jag förklarade spisens symptom ännu en gång (det är ju samma problem som sist) så fick jag svaret att de inte hade denna del hemma utan måste beställa. Därför blir det ett nytt försök i morgon. Kanske slutar med att man får grilla på balkongen.

Idag är det exakt 28 år sedan världens mest sålda musikalbum släpptes. Producenten heter Quincy Jones, artisten heter Michael Jackson och skivan heter givetvis Thriller. Av 9 låtar hamnade 7 av dessa på den amerikanska Billboard-listan. Billie Jean, Beat It och Thriller toppade listan. Själva albumet låg kvar på försäljningslistans förstaplats i hela 37 veckor. Albumet har sålts i mer än 110 miljoner exemplar och fortsätter sälja än idag.


Vincent Price är mannen bakom rösten till titelspåret Thriller

Vincent Price


Min efterlysning fick sitt gensvar då det visade sig att min tidigare massör är återkommande besökare här på pulstagning.se. Tydligen har hon fått nytt jobb på Sportlife i grannkommunen men är emellanåt även i Jönköping. Längtar därför efter att hon skall ha tid med att gå lös med nyporna på mina stenhårda vader.

Intervallträning

Nu sitter jag och väntar på Electrolux tekniker igen. Undrar hur det skall gå den här gången, och kommer det fortfarande gå på garantin? Man blir lite smått handikappad när man inte kan använda spisen. Igår kväll blev det hämtmat igen så klart. Det blev kinesiskt vilket alltid smakar bra men idag längtar jag efter att få laga min egen mat. Ikväll är det ju badminton igen och motståndet bjuder inte Pierre på. Tydligen har han inte tilläggsisolerat sin KIA än så därför har han fått ont i halsen nu när det är lite kyligare ute.


Varför tränar man intervaller egentligen
, kanske många har frågat sig. Kvalitetspass är ju viktiga för att utvecklas som löpare. Vår kropp är ju väldigt anpassningsbar och vänjer sig snabbt vid en situation i form av ett träningsmönster. Precis som med styrketräning så måste man chocka kroppen emellanåt för att utvecklas. Det går helt enkelt inte bara att springa samma mil i 5-minutersfart vecka för vecka.


LöpningVad är då intervaller? De flesta kanske förstår syftet med intervaller fast inte vet exakt hur träningen skall utvecklas. Intervaller genomförs på en högintensiv nivå för att stärka hjärta och syreupptagningsförmåga. Man vänjer kroppen att hålla en högre hastighet och en högre puls. Man vänjer kroppen att balansera energin och öka återhämtningen. En intervall kan pågå i några sekunder eller flera minuter. Man kan dela in intervallen i tid eller avstånd och mellan intervallerna har man någon form av vila. Det kan både vara ståvila eller joggvila.StoppurDet svåra är oftast att hålla samma intensitet genom alla intervaller. Det är väldigt lätt att man går ut för hårt i början vilket blir lidande på slutet. Pulsen skall vara hög men inte över tröskelpulsen. Sikta på mellan 80-95 procent av maxpuls beroende på hur tränad du är. Tillslut är det viktigt att tänka på att återhämtningen är något längre efter ett intervallpass så låt därför kroppen få vila så att inte överbelastningsskadorna kommer smygande.


E472d är (med risk för att bli tjatig) Mono- och diglyceriders vinsyraestrar som fungerar som emulgeringsmedel och framställs av vinsyra (E 334) och mono- och diglycerider (E 471), som kan vara tillverkade av fett från djur. Används i t.ex. olika färdiga desserter. Inga kända hälsorisker.