Intervaller

Igår blev det lite specialträning i form av 15-sekunders intervaller. Detta under en sträcka på 10 kilometer som avklarades på 46 minuter. Vid denna form av träning är det viktigt med uppvärmning därför inledde jag träningen med tre kilometer i 5-minutersfart (fem minuter per kilometer). Därefter lade jag in en spurt på femton sekunder var fjärde minut. Jag hann med 7 intervaller som gick i maxfart vilket gjorde att pulsen gick upp med mellan 10-20 slag per minut. Givetvis gick jag tillbaka till vanlig distansfart mellan spurterna.
Denna form av träning skapar ett tröskelvärde (på gränsen till mjölksyra) som övar upp energisystemet att slå på och av och på sä sätt återställa energibalansen. Vi får se vad denna form av träning kommer att ge inför Midnatssloppet.


Dagens låt är "This Is My Life" med Anna Bergendahl.


 

E302 heter Kalciumaskorbat och är ett antioxidationsmedel som oftast framställs syntetiskt. Används t.ex. för att stabilisera den röda färgen i köttprodukter. Inga kända hälsorisker.

Nu är det bara två dagar kvar till vad som förhoppningsvis blir den sista tentan på ett bra tag. Därefter kommer jag kunna träna bra mycket mer än vad jag gör nu. Det skall bli kanon vill jag lova.

Cya 2morrow!