Intervaller

Igår blev det lite specialträning i form av 15-sekunders intervaller. Detta under en sträcka på 10 kilometer som avklarades på 46 minuter. Vid denna form av träning är det viktigt med uppvärmning därför inledde jag träningen med tre kilometer i 5-minutersfart (fem minuter per kilometer). Därefter lade jag in en spurt på femton sekunder var fjärde minut. Jag hann med 7 intervaller som gick i maxfart vilket gjorde att pulsen gick upp med mellan 10-20 slag per minut. Givetvis gick jag tillbaka till vanlig distansfart mellan spurterna.
Denna form av träning skapar ett tröskelvärde (på gränsen till mjölksyra) som övar upp energisystemet att slå på och av och på sä sätt återställa energibalansen. Vi får se vad denna form av träning kommer att ge inför Midnatssloppet.


Dagens låt är "This Is My Life" med Anna Bergendahl.


 

E302 heter Kalciumaskorbat och är ett antioxidationsmedel som oftast framställs syntetiskt. Används t.ex. för att stabilisera den röda färgen i köttprodukter. Inga kända hälsorisker.

Nu är det bara två dagar kvar till vad som förhoppningsvis blir den sista tentan på ett bra tag. Därefter kommer jag kunna träna bra mycket mer än vad jag gör nu. Det skall bli kanon vill jag lova.

Cya 2morrow!

Mors dag

Igår lämnade jag i alla fall lägenheten för att handla annars var det handelsrätt för hela slanten. Av någon anledning så känns det redan som att onsdagens tenta skall gå vägen. Men som sagt.. Juridiken är ju inte så enkelt att förstå sig på alla gånger.

Dagens låt är "I Will Always Love You" med Whitney Houston.


Idag firas alla mödrar i Sveriges. Själv skall jag ta med min mamma ut på middag. Det skall bli himla trevligt då jag knappt haft tid att träffa familjen det sista.


Glöm inte bort din kära mamma nu. Hon är alltid värd all uppmärksamhet hon kan få. Det var ju hon som satte dig till världen.

Mission completed

Gårdagens tenta lämnades in med svar på samtliga frågor. Sen om de är rätt återstår att se. Lite jobbigt det där med juridiken. Allt man skriver måste ju referera till rätt lagrum och sen finns ju alla undantag att hålla koll på. Verkar inte finns en enda lag som inte har någon form av undantag undangömt någonstans i den flera tusen sidor tjocka lagboken.


Inte den mest stimulerande boken direkt


 


Jag kommer inte göra några tolkningar till den låt som fanns på min hjärna när jag idag slog upp ögonen. Oftast så hittar jag inte någon förklaring. Dagens låt är "Millenium 2" med Markoolio.

 

 

 

Efter tentan fick jag äntligen ge mig ut och springa. Det blev 10 kilometer på den ganska hyfsade tiden 43 minuter. Medelpulsen var 160 och maxpulsen var 171 och allt var helt underbart (förutom mitt skavsår vid hålfoten som vägrar att försvinna).

 

Nu när jag snart pluggat färdigt så har jag en del idéer för bloggen. Det kanske kommer bli en del kul saker här under sommaren. Ska bli så skönt att för första gången på två år ha lite tid över. Fast jag har redan hittat lite skojiga kurser till hösten, fast det blir i helt annat tempo.
Trevlig helg på er!