Grattis Ingvar Kamprad

Ingen löpning igår heller dessvärre. Klockan var nästan sex när jag gick från jobbet och då begav jag mig direkt till Matildas bror som fyllde år igår. Jägarmästarn bjöd på älgkött av finaste kvalité som serverades med en magnifik potatisgratäng.


Dagens låt är "Celebration" med Madonna.


Idag är det många spännande människor som fyller. IKEA:s grundare Ingvar Kamprad fyller 84, Tracy Chapman fyller 46, Celine Dion fyller 42 och kungen Eric Clapton fyller 65 år. Jag tycker därför att dessa tre världsartister får äran att sjunga var sin låt för anekdoternas konung och grundaren av världens mest framgångsrika möbelkedja.

Tracy Chapman sjunger om en revolution, och det får vi väl ändå påstå att Ingvars platta paket är än idag 67 år efter att IKEA grundades.
Celine Dion sjunger att hon är levande och vid liv och det får man väl också konstatera att Ingvar är. Trots sin höga ålder så reser han fortfarande världen över och besöker sina möbelvaruhus och umgås med all personal som en i gänget.
Avslutningsvis sjunger Eric Clapton om att man inte skall anklaga någon innan man rannsakat sig själv så det kan du väl tänka på ifall du har eller tänker läsa boken "Sanningen om IKEA". Grattis Ingvar på din 84-årsdag!E213 heter Kalciumbensoat och är ett syntetiskt framställt konserveringsmedel som främst motverkar jäst- och mögelsvampar, men även vissa bakterier. Ämnet kan endast användas i sura livsmedel, t.ex. sylt, frukt- och grönsaksberedningar, desserter, dressingar, soppor.  Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner, i form av t.ex. astmaanfall och utslag, särskilt hos personer som inte tål acetylsalicylsyra.

Vi fortsätter med livsmedel fria från tillsatser. Om du skall köpa chilisås eller liknande bör du kolla in Lingham's såser som har många produkter helt fria från lustiga E-nummer.