Utan tillsatser

I lördags var halva släkten och hälsade på för att fira min födelsedag. Detta innebar så klart mycket paket, mycket mat och mycket disk. På kvällen tog jag det bara så himla lugnt som det bara gick. Känns skönt att inte ha allt för mycket att tänka på.

Det blev ingen löpning igår. Jag hann helt enkelt inte med. Är just nu inne i en formsvacka tror jag. Verkar inte kunna få ordning på smalbenen heller. Det är väl enda gången det inte är särskilt roligt med löpning, när man har ont d.v.s. Det blir att dra ned på tempot lite helt enkelt.

Dagens låt är "If I let you go" med Westlife. Sony Music äger rättigheten till låten därför hittar jag ingen video så ni kan inte se de söta pojkarna men ni kan ju alltid lyssna på låten om ni vill. Själv försöker jag få bort skiten från min hjärna.


Bålen är som sagt viktig när man springer. Därför måste man se till att stärka magen och ryggen med olika övningar. Jag brukar ha som regel att alltid träna dessa delar när man får läge. Magen kan du så klart träna hemma också.


E212 heter Kaliumbensoat och är ett syntetiskt framställt konserveringsmedel som främst motverkar jäst- och mögelsvampar, men även vissa bakterier. Precis som föregångarna används ämnet endast i sura livsmedel, t.ex. sylt, frukt- och grönsaksberedningar, desserter, dressingar och soppor.  Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner, i form av t.ex. astmaanfall och utslag, särskilt hos personer som inte tål acetylsalicylsyra.

För att göra det hela lite mer givande så tänkte jag att jag varje dag även skulle presentera en vara som är fritt från tillsatser så att ni vet vad ni skall köpa nästa gång när ni går till affären.

Första varan ut är Aioli från Kavli. Men var uppmärksamma på att det finns en vanlig på tub som är full av tillsatser. Vill ni slippa E-ämnen så väljer ni den till vänster.