Eftersvettningar

Igår var det tisdag och det innebär som alla vet badminton. Som vanligt var det mycket jämt men denna gång var det jag som drog det längsta strået. Snabba snärtiga set med hög puls och mycket svett. Det är väl en ganska beskrivande sammanfattning.

Idag blir det lunchträning vilket gör att jag med all säkerhet kommer att stå på rullbandet mellan kl. 11 och 12. Himla bra att slippa träna när man kommer hem. Mindre bra att man eftersvettas hela eftermiddagen.


Dagens låt är "Total Eclipse of the Heart" med Bonnie Tyler.


Kvalitén på Glocalnets tjänster kan ju diskuteras men deras reklamfilmer håller i alla fall världsklass!

E214 heter p-Hydroxibensoe och framställs syntetiskt ifrån Bensoesyra. Tillsatsen är ett konserveringsmedel som hämmar tillväxt av jäst- och mögelsvampar. Ämnet används i godis, som ytbehandling av torkade köttvaror, flytande kosttillskott och snacks.  Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner i form av t.ex. astmaanfall och utslag. Särskilt hos personer som inte tål acetylsalicylsyra. Förbjudet i Australien och Nya Zeeland.

För alla er som älskar chips så kan jag presentera krispiga lättsaltade chips från OLW som är helt fria från tillsatser. Det är bara att äta med gott samvete med andra ord så länge du tycker det är OK att varje påse innehåller 1500 kcal och 100 g fett. 

Grattis Ingvar Kamprad

Ingen löpning igår heller dessvärre. Klockan var nästan sex när jag gick från jobbet och då begav jag mig direkt till Matildas bror som fyllde år igår. Jägarmästarn bjöd på älgkött av finaste kvalité som serverades med en magnifik potatisgratäng.


Dagens låt är "Celebration" med Madonna.


Idag är det många spännande människor som fyller. IKEA:s grundare Ingvar Kamprad fyller 84, Tracy Chapman fyller 46, Celine Dion fyller 42 och kungen Eric Clapton fyller 65 år. Jag tycker därför att dessa tre världsartister får äran att sjunga var sin låt för anekdoternas konung och grundaren av världens mest framgångsrika möbelkedja.

Tracy Chapman sjunger om en revolution, och det får vi väl ändå påstå att Ingvars platta paket är än idag 67 år efter att IKEA grundades.
Celine Dion sjunger att hon är levande och vid liv och det får man väl också konstatera att Ingvar är. Trots sin höga ålder så reser han fortfarande världen över och besöker sina möbelvaruhus och umgås med all personal som en i gänget.
Avslutningsvis sjunger Eric Clapton om att man inte skall anklaga någon innan man rannsakat sig själv så det kan du väl tänka på ifall du har eller tänker läsa boken "Sanningen om IKEA". Grattis Ingvar på din 84-årsdag!E213 heter Kalciumbensoat och är ett syntetiskt framställt konserveringsmedel som främst motverkar jäst- och mögelsvampar, men även vissa bakterier. Ämnet kan endast användas i sura livsmedel, t.ex. sylt, frukt- och grönsaksberedningar, desserter, dressingar, soppor.  Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner, i form av t.ex. astmaanfall och utslag, särskilt hos personer som inte tål acetylsalicylsyra.

Vi fortsätter med livsmedel fria från tillsatser. Om du skall köpa chilisås eller liknande bör du kolla in Lingham's såser som har många produkter helt fria från lustiga E-nummer.


 


Utan tillsatser

I lördags var halva släkten och hälsade på för att fira min födelsedag. Detta innebar så klart mycket paket, mycket mat och mycket disk. På kvällen tog jag det bara så himla lugnt som det bara gick. Känns skönt att inte ha allt för mycket att tänka på.

Det blev ingen löpning igår. Jag hann helt enkelt inte med. Är just nu inne i en formsvacka tror jag. Verkar inte kunna få ordning på smalbenen heller. Det är väl enda gången det inte är särskilt roligt med löpning, när man har ont d.v.s. Det blir att dra ned på tempot lite helt enkelt.

Dagens låt är "If I let you go" med Westlife. Sony Music äger rättigheten till låten därför hittar jag ingen video så ni kan inte se de söta pojkarna men ni kan ju alltid lyssna på låten om ni vill. Själv försöker jag få bort skiten från min hjärna.


Bålen är som sagt viktig när man springer. Därför måste man se till att stärka magen och ryggen med olika övningar. Jag brukar ha som regel att alltid träna dessa delar när man får läge. Magen kan du så klart träna hemma också.


E212 heter Kaliumbensoat och är ett syntetiskt framställt konserveringsmedel som främst motverkar jäst- och mögelsvampar, men även vissa bakterier. Precis som föregångarna används ämnet endast i sura livsmedel, t.ex. sylt, frukt- och grönsaksberedningar, desserter, dressingar och soppor.  Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner, i form av t.ex. astmaanfall och utslag, särskilt hos personer som inte tål acetylsalicylsyra.

För att göra det hela lite mer givande så tänkte jag att jag varje dag även skulle presentera en vara som är fritt från tillsatser så att ni vet vad ni skall köpa nästa gång när ni går till affären.

Första varan ut är Aioli från Kavli. Men var uppmärksamma på att det finns en vanlig på tub som är full av tillsatser. Vill ni slippa E-ämnen så väljer ni den till vänster.