Koll på tuttarna

27 grader och sol! Kan det bli bättre!? Underbara dagar har vi fått men nu skall det tydligen bli lite svalare igen. Positivt för löpningen helt klart.
Det blev ingen badminton eller tennis igår då Pierre vek sig. Istället blev det en lång uppfriskande promenad på tisdagskvällen. Ikväll blir det nog en mil igen. Om det inte är för varmt så kanske jag drar på lite.Dagens låt är "From This Moment" med Shania Twain.

Hittade lite rolig fakta i Runners World för mina kvinnliga läsare (och för de manliga också för den delen). Artikeln handlade om sport-BH:ar och är skriven av Ida Wickström. Detta fick man bl.a. veta:

  • Ett bröst väger i genomsnitt ett halvt kilo.
  • 80 B är den vanligaste BH-storleken i Sverige.
  • Hälften av alla svenska kvinnor har inte koll på BH-storleken och de flesta köper en BH med för stor omkrets.
  • I takt med att man blir äldre mister bröstkörtlarna sin elasticitet vilket kan resultera i taxöron. Att använda BH fördröjer processen och skyddar bröstkörtlarnas elasticitet.
  • En sport-BH skall inte tvättas med sköljmedel vilket täpper till porerna och hindrar materialet att andas. En enda tvätt med sköljmedel räcker för att förstöra en sport-BH.
  • Om du tvättar din sport-BH i vit-tvättmedel så kan de p.g.a. syntetmaterialet bli gul- eller grådaskiga.
  • Bröstet i sig har inga muskler men genom att träna upp musklerna runt omkring bröstet så kan man få en fastare byst.

E332 heter Kaliumcitrater och är ett antioxidationsmedel som fungerar som surhetsreglerande medel. Förstärker även antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning. Framställt från salt av citronsyra (E330). Används i t.ex. kondenserad mjölk, mjölkpulver och ost. Inga kända hälsorisker.

Junitjej

Tack för informationen om sport-bh. Jag behöver köpa mig en ny.

DENISE

haha lite kul att veta