15 km sommarjogg

Igår blev det äntligen lite löpning igen. Ingen superduperfart i den tryckande hettan men jag lyckades i alla fall springa 15 km som planerat. Det tog 74 minuter trots den tryckande värmen som låg på hela 25 grader trots den sena kvällen. En lagom medelpuls på 154 och en perfekt maxpuls på 163.
Idag får vi se vad som händer till kvällen. Inte säker på att jag är så sugen på tennis med tanke på förra veckans prestation. Förhoppningsvis blir det lite traditionell badminton istället.


Dagens låt är "All Apologies" med Nirvana.

 

 

Många utav er kanske har sett vissa löpare som springer omkring med s.k. vätskebälte och dessutom funderat på om det är något man borde ha. Generellt kan man säga att så länge man inte springer längre än en timma så är det inte nödvändigt. Har du en bra vätskebalans och ser till att få i dig 2-4 dl vatten innan du sticker ut så skall det inte vara några problem. Dock kan det ju vara så att det blir lite hett nu på sommaren och då kan det i vissa lägen vara nödvändigt. Jag kände att de sista tre kilometrarna av gårdagens 15 kilometerslopp var lite törstiga, men det gick ju bra ändå.

E331 heter Natriumcitrater och är ett antioxidationsmedel som fungerar som surhetsreglerande medel. Förstärker även antioxidanters verkan mot härskning och missfärgning. Framställt från E330, citronsyra. Används i t.ex. glass och godis. Inga kända hälsorisker.